lördag 19 maj 2012

Elva frågor.

För tusen år sedan blev jag utmanad av Elin på dessa elva frågor ni redan sett överallt. Fast just dessa frågor har ni ju kanske inte sett, och ni har ju omöjligt stött på mina svar, så jag tänker att vi tittar på dem nu.


1. Vilken är din bästa egenskap?
Det är ju så svårt det här, att komma på vad som är bra med en själv. Men jag tror att jag är ganska bra på att lyssna och sedan se saker ur olika perspektiv. Det kan vara ganska användbart och bra. Kan även ibland vara smått manipulativ. Inte så bra för andra att jag har den egenskapen, men rätt bra för mig.
2. Om du fick resa någonstans precis just nu (helt gratis) och stanna i tre veckor, var går färden?
Eftersom en solresa planeras så vore det ju väldigt fint att få den gratis. Allra finaste stället vi kikat på hittills, som självfallet är helt bortåt helvete i pris, är nog Mauritius. Så jag säger Mauritius! Fast jag skulle inte gråta om jag fick åka till New York. 
3. Vilken är boken som du läser om och om igen?
Jag har ett helt fruktansvärt dåligt bokminne när det kommer till handling, så på så vis skulle jag nog kunna läsa om alla böcker jag någonsin tyckt varit bra. Men Jane Eyre är nog den bok jag gärna läser om för att den är så himla bra varenda gång. 
4. Vilket ord/Vilken mening använder du liiiite för ofta just nu?
Jag vet inte riktigt. Inget jag tänkt på. Säger kanske "alltså" lite för ofta. 
5. Du är sjuk och ensam hemma en hel söndag, hur ser dagen ut?
Om jag bara är lite lagom sjuk börjar dagen med sjukt stor frukost med frukt och nybakat bröd och egenpressad apelsin- och citronjuice! Bästa jag vet. Frukosten får gärna intas framför något bra barnprogram, typ Bumbibjörnarna. Dagen fortsätter med en sjukt bra bok som jag inte slutar läsa förrän den är slut. Pausar bara för att äta någon god soppa på eftermiddagen. Ungefär så.
6. Vilka är dina två bästa personer?
Jag har himla många bra personer. Kan omöjligt välja två som är bäst, men puffar lite extra för Ulrica! Jag kan inte förstå att jag inte lärde känna henne förrän 2009, trots att vi traskat runt i samma korridorer sedan 2004. Förstår inte hur mitt liv fungerade innan henne! Hade inte fungerat nu heller om inte Skype och telefoner hade funnits, eftersom hon drog till England i höstas, den jäntan.
7. Om du fick bli bästa vän med en bok/film-karaktär, vem skulle det vara? Motivera!
Hjälp vad svårt. Har säkert tusen olika karaktärer jag vill vara vän med, men kan inte ens komma på en nu. 
8. Semester vid havet eller semester i stan?
Som sagt, båda är fruktansvärt lockande. Men okej. Kanske vid havet då. Fast jag är väldigt sugen på djurparkssemester också. Har sedan några veckor tillbaka försökt få familjen att inse det fantastiska med djurparker, och har jag tur resulterar mitt hårda övertalningsarbete med djurparksbesök om sisådär två månader. 
9. När känner du dig som mest stressad: med mycket att göra eller med inget att göra?
Åh, med mycket att göra. Helt klart. Då blir jag helt handlingsförlamad och jag blir mer stressad och allt blir gymnasiet all over again. Fyfan vad jag och gymnasietiden inte gick bra ihop. 
10. Om du var tvungen att ha samma outfit på dig resten av livet, vad skulle det bli?
Kanske min orangea födelsedagsklänning med vita prickar! Med svarta strumpbyxor, svart cardigan och mina fina vita vårskor. 
11. Var ser du dig själv om 5 år?
Om fem år har jag ganska nyligen fyllt 25. I en drömvärld har jag ett jobb jag trivs med, i en helt okej stad, där jag har fina vänner! Och så har jag massor av pengar över till resande. I bästa fall har jag lyckats hitta någon att tycka om också, som tycker om mig tillbaka. Och har jag inte ett jobb hoppas jag att jag fått lite pluggmotivation igen, och då läser jag kanske bibliotekarieprogrammet i Borås. 
Mest troligt är dock att jag bor i en halvsunkig lägenhet någonstans med ett jobb jag inte tycker särskilt mycket om. Men förhoppningsvis har jag vänner som jag tycker om i alla fall.


Ja, nu har ju den här leken till och med slutat gå runt, så seg är jag, och jag har nog inte ens elva personer att utmana. Men jag tänker knåpa ihop elva frågor ändå, och så får ni som vill gärna anta utmaningen! 
Jag blir såklart himla glad om någon gör det. Kommentera med adress så jag får kika!

Mina frågor:
1. Vad tycker du om kardemumma?
2. Favoritfilm och/eller -bok som barn?
3. Hur ser den perfekta spellistan ut, för valfritt tillfälle? (Vi begränsar oss väl till tio låtar då)
4. Hur skulle du bo om du kunde välja som du ville?
5. Vad har du för livsmål? Berätta om ett.
6. Hembakat fika eller café?
7. En plats du vill besöka? Varför?
8. Vilken är din paradrätt?
9. Vad tycker du egentligen om festivaler?
10. Favoritord?
11. Du får ett års betald ledighet. Vad gör du med det året? 

2 kommentarer :

Nat sa...

http://nataliemorravej.blogg.se/2012/may/utkast-maj-20-2012.html, Jag gjorde den!

Malin sa...

Ska lätt göra dom frågorna, snart. Känn dig utmanad förresten!