söndag 16 januari 2011

2010

Ja, jag är ju inte så bra på det här med årssammanfattningar. Jag har inte nog med tålamod eller ork. Men nu, såhär halvvägs in i januari, har jag lyckats få ihop den och jag kan nog konstatera att 2010 var ett jävligt konstigt år. Såhär såg det ut;

Januari
Det var kallt och jag städade stugor i Sälen på söndagarna. Jag lite ledsen sådär rätt ofta och tänkte ganska mycket på folk som funnits i mitt liv men inte finns där längre, eller kanske bara finns där lite nu. Och jag var arg på språkregler. Det är jag fortfarande.

Februari
Jag var arg på skolan och min ickeexisterande självdisciplin men pepp på året eftersom jag trodde att jag skulle göra så mycket. Jag fick en egen dator, och jag köpte min älskade iPod. Jag studerade Pandurokataloger och började på riktigt fundera på att hoppa av skolan. Mest för att jag valt felt program.

Mars
Jag var uttråkad och gjorde coola frukostar, som amerikanska pannkakor. Jag klippte bort en halv decimeter av mitt hår. Jag hade ett suveränt sportlov och picknickade i vardagsrummet med mamma och Lucas. Och jag började titta på One Tree Hill. Jag, Ulrica, Marina och Natalie hade en väldigt fin helg i Kvilselen också.

April
I april var det dags för påsklov och jag tog årets första cykeltur för att möta Mathilda och äta årets första glass. Och efter en månads längtan drog jag, Ulrica, Natalie och Marina till Mora för att titta på Remember me, årets bästa film. Jag gick med i ett parti. Jag fick min väldigt efterlängtade Boys Like Girls-skiva. Jag avslutade månaden med att fylla år och vi hängde hemma hos mig och hade trevlig grillkväll. Och dagen innan det fick jag världens finaste utflykt i present av Mathilda. Gosh, den kvällen.

Maj
I maj snöade det. Jag drack massor av te och blev klar med One Tree Hill. Jag bestämde mig för att slänga in en ansökan till Kulturskolan. Och mamma och pappa bestämde sig för att inte bo tillsammans. Jag fortsatte vara bitter över allt.

Juni
Jag grillade en nationaldag. Och jag bytte blogg! Jag hamnade uppenbarligen här. Fina människor tog studenten. Och själv fick jag sommarlov. Jag bowlade. Och grillade massor. Och hängde ute i solen. Eclipsepremiär med fina Ulrica och sen altanhäng.

Juli
Hamnade i en Simsperiod igen. Picknickade på en skolgård med systrarna Ljungqvist. Hängde med Ulrica hela tiden. Nattfikade en gång med mor och bekantingar. Fick igång mammas gamla skivspelare. Och i slutet av juli flyttade jag.

Augusti
Fortsatte flytta grejer och spenderade kvällar och nätter på altaner med Ulrica. Och så sommarjobbade jag. Flyttfest för fina Mathilda. Började skolan igen. Såg fin version av En midsommarnatssdröm. Pluggade rester. Och så började jag sjunga.

September
I september fortsatte jag med alla rester. Träffade pappas släkting och hans fru och vänner från USA. Annars mest ledsen över att jag skulle flytta tillbaka. Jag röstade. Och ställde upp i valet. Min dator gav upp, men återuppstod. Mina bilder försvann för alltid dock.

Oktober
Jag fick min väldigt efterlängtade EXPEDIT-hylla. Jag hade årets lyckligaste tid i Stockholm med Ida E. Jag gjorde min första halloween-pumpa.

November
Jag beställde fysiska bilder. Jag började spela piano med Jan. En kväll julpysslade jag med söta barn. Jag såg Bob Hansson som gjorde mig lyckligare än någonsin.

December
Brände fingret. Tittade på Musikhjälpen dygnet runt. Jag höll till slut mitt tal. Hade en fin julafton och en fin nyårsafton.

Annars ägnade jag mest året åt att må dåligt över skolan. Och så köpte jag skivor hela tiden. Trettiofem stycken. Och hela hösten var jag på bakhumör. Och så hade jag ju 21 punkter på min "Att göra 2010"-lista. Jag fixade 14. Jag besökte två orter utanför Dalarna, två orter samma vecka till och med. Jag hade roligt både på valborg och nyår, och jag fixade ett sommarjobb. Och så åkte jag som sagt till Stockholm, och jag hittade på en sjukt bra idé till projektarbetet. Sen tog jag ju inget körkort, jag besökte inget annat land, jag uteslöt inte dåliga människor ur mitt liv och jag tyckte inte att jag var helt okej. Men jag flyttade ju, och skaffade massor av drömmar och mål. Och det stod ju faktiskt inte på listan, så vi säger att det gick jämt ut.
Men som sagt, 2011 ska bli fint. Finare än 2010.

2 kommentarer :

Malin sa...

åh. vad är/var ditt projektarbete? :)

emeliepemelie sa...

35 SKIVOR? komplett lista tack!