onsdag 7 december 2011

Saker som gör mig glad idag.

Det här har varit en kass dag. Verkligen. Utan någon egentlig anledning. Allt har bara blivit dåligt idag. Det har varit en sån där dag när jag verkligen hade behövt läsa trevliga blogginlägg, ni vet sådana där som gör att man är glad resten av dagen.
Eftersom ingen skrivit ett sånt inlägg idag antar jag att får komponera ett själv.

Som ni kanske märkt är mitt schema kanske inte det mest välfyllda, och till stor del ägnar jag dagarna åt att läsa, lyssna och titta. Vilket innebär att det är det enda jag kan skriva något om.
Alltså, tänker jag tala om lite vad jag tycker är trevligt att läsa, lyssna och titta på för tillfället.Vi kan börja med Florence + the Machines album Ceremonials.
Jag har inte lyssnat på hela albumet än, och jag vet egentligen inte varför. Antar att jag hellre shufflar än lyssnar igenom ett helt album när jag lyssnar på Spotify. Men det jag har lyssnat på är så himla bra, särskilt Only if for a Night och No Light, No Light. Lyssna på dem!Och idag skrev Jónsi på Twitter att soundtracket till We Bought a Zoo kunde streamas genom Rolling Stones hemsida. Hela soundtracket alltså, som inte släpps förrän nästa vecka! Himla fint soundtrack, med massor av nytt från Jónsi, och en del från förra årets soloskiva samt någon äldre låt från Sigur Rós. Verkligen fint. Det var nog dagens bästa händelse skulle jag tro.

När vi ändå pratar om den filmen måste jag slänga in trailern. Den verkar så himla fin!
En annan sak som är fint att titta på är årets julkalender, Tjuvarnas jul. Verkligen! Så väldigt fin. Jag tror inte att jag har sett en hel julkalender sen jag var tio, de har varit så himla värdelösa de senaste åren att jag gett upp 1 eller 2 december. Men inte i år! Sicken kalender. Titta på den om ni inte gjort det än.

Men när jag inte tittar eller lyssnar så läser jag alltså. Det senaste året har jag läst himla mycket ungdomslitteratur. Nästan bara. Jag vet inte riktigt varför, men så har det blivit! Det är så synd att så många slutar läsa sånt med åren. Det finns så mycket bra ungdomslitteratur. Visserligen är jag bara 19 än, och tillhör ju fortfarande målgruppen, men jag är ganska så säker på att det finns mycket att hämta i ungdomslitteratur även för folk som är vuxna på riktigt. En bok som alla borde läsa är Antiloper av Ester Roxberg. Väldigt fin bok om vänskap som är den bästa men som ändå inte räcker till.

De senaste veckorna har jag och Ida åkt till biblioteket flera kvällar i veckan, inte bara för att låna böcker, utan främst för att låna filmer. Det är ungefär det roligaste som händer i mitt liv, och trots bitterheten jag kan ha känt när jag skrev det där, så är det faktiskt väldigt roligt på riktigt! Det är så mysigt att slå på en film med en fin vän såhär års. Dessutom älskar jag bibliotek. Älskar. Helt sjukt att man kan knata in där och låna nya filmer och böcker till ingen kostnad alls. Eller sätta sig och läsa nya numret av Vi läser, Språktidningen eller Sonic. Eller vad man nu råkar vara intresserad av. Jag kan inte förstå att inte fler känner denna kärlek till bibliotek.
Men i alla fall. Det jag egentligen ville säga var att en av de där filmerna vi lånat var Män som hatar kvinnor. Ni vet den där som alla sett, utom jag. Ida tyckte det var katastrof, så vi lånade den och de två nästkommande kvällarna lånade vi de två sista för att komplettera trilogin. Jag vet inte varför jag inte sett filmerna förut. Jag blir lite sådär avståndstagande ibland när någonting blir hajpat. Helt knäppt. Men, nu har jag alltså sett filmerna! Och de var verkligen bra! Så skulle det nu mot förmodan vara någon som inte sett dem så tycker jag att ni borde göra det. Verkligen värt de noll kronorna jag la på filmerna EFTERSOM JAG GICK TILL ETT BIBLIOTEK!Och som en liten bonus i det här inlägget, eftersom jag inte lyssnat på det alls så borde det inte få vara med, så måste jag ju nämna med Patrick Wolfs nya EP Brumalia som släpptes i måndags. Jag har inte lyssnat på den eftersom det snart är julafton, och jag hoppas så himla mycket på att jag ska få den i julklapp. Om ni inte förstått det så tycker jag mycket mer om att höra ny musik på skiva än via datorn. Förut har jag låtit bli att lyssna på nya skivor på Spotify om jag tänkt köpa dem inom en snar framtid, men i och med att min ekonomi inte varit den bästa i år har jag släppt lite på det där. Himla tur eftersom jag inte hade hört något nytt (förutom radio) sen i juli annars. I tisdags lyssnade jag några sekunder på Bitten, första spåret, men ångrade mig och slog av. Tillämpar den gamla tvångsregeln lite alltså. Men det hindrar ju inte er från att lyssna! Tydligen ska den var ganska så bra. Föga förvånande.

Förmodligen funkar bara det här inlägget som ett sånt där himla bra inlägg för mig, men det var ju också dess främsta syfte. Nu känner jag mig lite gladare!
Men nu är det er tur tycker jag! Skriv eget inlägg om vad du läst, lyssnat och tittat på den senaste tiden. Så himla trevligt att läsa!

1 kommentar :

martina sa...

vilket fint inlägg. åh