tisdag 8 oktober 2013

Saker jag gjort för första gången någonsin idag.

Jaha, nu är det visst redan oktober. En av mina favoritmånader tror jag, allt är rött och gult och orange och fint. Ja, ni vet ju. Ni har väl också oktober antar jag.
Men här i Borås börjar det bli grått. Hittills har Borås varit fint. Regnat max sju gånger sen jag flyttade hit för snart två månader sen. Och det är ju otippat, eftersom det ändå är Borås, som ju ska vara en av Sveriges regnigaste städer. Men inte än. Så jag har liksom vant mig vid att vädret ska vara fint. Och nu börjar det bli grått och jag får lite ångest och jag vill inte ha regn.

Andra saker jag inte vill ha är exempelvis te i sängen. Men det har jag. För jag spillde nyligen ut alldeles för många deciliter när jag välte min kopp. Den vändes upp och ner i sängen. Jaha. Var ska jag då sova?

Idag har jag förresten läst ut Harry Potter och De vises sten (ja, för första gången någonsin, och nej, jag har inte ens sett filmerna) OCH bokat tågbiljetter för första gången i mitt liv. Och om mindre än tre veckor ska jag åka tåg och buss och resa själv för första gången någonsin. Det är ju sjukt egentligen. Att vara 21 och aldrig åkt tåg, mer än på klassresor och till typ Borlänge när man, i sin ungdom, behövde nya kläder/det var friluftsdag/eventuellt studiedag. Fast nu kom jag på att det här inte alls är första gången jag bokar tågbiljetter. Måste ju har bokat tågbiljetter när jag och Ida åkte till Stockholm för tre år sedan (fast när jag tänker efter så kanske vi åkte buss, jag minns inte ens). Jaja, det jag vill komma fram till är i alla fall att jag om tre veckor ska åka SJÄLV de dryga 40 milen mellan Borås och Malung. Och jag har så mycket ångest över det. Jag hatar situationer jag inte är van vid.
Åhj.

(Har nog heller aldrig vält en kopp te i sängen förut)

Inga kommentarer :