fredag 30 december 2016

2016

Vet ni vad? Nu börjar mina favoritblogginlägg dyka upp. Alla såna där som knyter ihop det gångna året med diverse listor och bilder och grejer. Älskar det. Kanske för att jag inte läser bloggar längre? Så får jag liksom hela årets bästa publicering i ett eller några få inlägg? Vad vet jag. Det enda jag vet är att jag tänker försöka sammanfatta mitt 2016 också, på något vis. För att det är ännu roligare än att läsa om andras år. Men å andra sidan är jag en kvart från att ha The Sims 4 installerat på min nya dator, så vi får se hur det går med det.

Gott nytt år om inte annat.

tisdag 20 december 2016

Som en vägg av motstånd.

Gudars skymning.
Alltså hur lite tid finns det på ett dygn egentligen? Eller hur dålig är jag på att använda den som finns? Jag har en miljon saker att göra både hemma och på jobbet och det känns som att ingenting alls blir gjort, för att jag inte har tid. Hur kan jag inte ha tid? Det är ju dessa grejer som gör att jag inte har tid för allt annat som jag inte har tid med? Vad gör jag om dagarna?

Jaja. Har i alla fall läst Det kändes lugnt när mina känslor dog nu. Den var väldigt bra. Läs den. Köp den till någon i julklapp. Kanske till dig själv.

måndag 12 december 2016

Det kändes lugnt när mina känslor dog.

Alltså livet.
Jag har inte ens läst serien av Bim Eriksson (än), men livet känns exakt som titeln på hennes senaste album. Förutom att det inte är mina känslor som dör. Bara.. Allt annat? På grund av mina jävla känslor.

Det är så jävla tröttsamt med heartbreak, när fan ska det bli omodernt och försvinna egentligen?

söndag 11 december 2016

En vit dag.

Ah imorse var världen vit! Det här är förmodligen första året i mitt liv då jag inte hatat snön från första stund. Jag har en teori om att det är alla slaskiga decembrar i Borås som är anledningen till det. Liksom julkänslan sitter lite fast i de där snöflingorna, och jul tycker jag ju om.



Så jag kände mig faktiskt direkt på bättre humör än de senaste dagarna. Dagen skulle bestå av diskning och städning och sådär hade jag tänkt, med det blev visst lite läsning av Vi är alla helt utom oss, en eftermiddagstupplur på tre timmar och senare Sibylla-kväll med Ulrica. Hoppsan. Jaja, än är det inte julafton. Det hinns med.

Och nu är det natt igen, dygnets bästa tid för kylskåpsrensning och listorganisering.

lördag 10 december 2016

9.

Den här dagen var ändå fin. Eller, den började med att jag försov mig TVÅ TIMMAR. Det sög ju ganska hårt, men i övrigt var den ganska fin.
För det första så är det fredag. Gudars skymning vad jag har längtat efter denna veckodag sen i måndags. Detta har varit kanske livets segaste vecka. Jag vet inte hur eller varför, men så har det känts.

Men idag i alla fall. Vi gick på lunch tillsammans, jag och min kollega som sitter bakom mig dagarna i ända. Vi har aldrig lunchat förr, inte utanför byggnaden i alla fall, men idag fick vi ett.. infall kanske det bäst kan beskrivas som, och gick till en lunchrestaurang där jag aldrig ätit tidigare. Jag bor alltså på en ort som har 4 restauranger om en inte räknar med alla pizzerior, och det finns ett ställe som jag aldrig varit på förrän idag. Stället har dessutom funnits hela mitt liv. Så märkligt?
Vi gick dit i alla fall, och åt fantastiskt god lunch, jag såg min vardagsrumsutsikt ur ett helt nytt perspektiv (jag bor 50 m från detta ställe) och vi hade ett så himla trevligt samtal. Och sen bara fortsatte eftermiddagen i samma finhetsspår, med höjdpunkten att jag introducerade ovan nämnda kollega för Spotify. Som han visserligen kände till, och hade blivit påtvingad förr, men som han inte använt.
Alltså att se någon upptäcka Spotify och allt en kan göra med det. Det är kanske det finaste som hänt mig på ett tag. Lite som jag tänker att folk skulle reagera om de på riktigt insåg vad ett bibliotek är.

Och sen kom jag hem och hittade ett julkort i brevlådan. Åh.

torsdag 8 december 2016

Röd tråd och sådär.

Åh jag vill ju så gärna, så gärna ha en plats här. Men det verkar ju minst sagt omöjligt. Jag bara ångestar sönder all text jag kan komma på.

Jaja. Idag bestämde jag mig i alla fall för att köpa mitt livs första surfplatta. Jag klickade på Köp och allt sånt där, men något krånglade med betalningen. Och tur var väl det. För vem är så dum att köpa en surfplatta till fullpris när det finns chans att det är rea på den om några veckor?
I övrigt har inte denna dag bjudit på så mycket kul. En oväntad ilska och irritation har levt i kroppen hela eftermiddagen efter ett besök hos kuratorn. Jag vet inte vad jag är arg på ens.