söndag 20 januari 2013

Detta har varit en väldigt bra söndag. När jag vaknade hade jag en kompis i soffan, och jag åt inte frukost ensam för första gången på jättelänge. Första gången någonsin jag åt frukost med sällskap vid mitt bord. Och när hon gick till jobbet hade jag pintereststund innan två andra kompisar frågade om jag ville äta pizza så då gjorde vi det innan vi gick hem till dem och såg det väldigt dåliga första avsnittet av Kontoret. Och hemma sen klickade jag mig igenom bloggar och tumblr och pinterest med te och blodapelsin på ett fat.
FIN söndag.

söndag 13 januari 2013

Böcker

När jag ändå är igång med sammanfattningar kan jag lika gärna sammanfatta 2012 i böcker också. Läste inte så himla mycket, men mer än under mina gymnasiedagar, tack och lov. Som vanligt är ungdomsböcker gravt överrepresenterade i min läslogg. Kommer aldrig sluta älska ungdomslitteratur.

Januari
One day av David Nicholls
Räddaren i nöden av J.D. Salinger
Februari
Allt är upplyst av Jonathan Safran Foer
Mars
Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
Om jag stannar av Gayle Forman
April
Vinylprinsessan av Yvonne Prinz
Nybörjarguide till livet eller kaosteori av Lia Hills
Fara vill av Elin Ruuth
Jellicoe Road av Melina Marchetta
Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo
Maj
-
Juni
Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren
Avståndet mellan av massvis med författare
Välkommen hem av Johanna Lindbäck
The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky
Juli
Paper towns av John Green
Broarna i Madison County av Robert J. Waller
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen
Dansa på min grav av Aidan Chambers
Var är Alaska? av John Green
Prins Charles känsla av Liv Strömquist
September
Kärlekens historia av Nicole Krauss
Tretton skäl varför av Jay Asher
Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer
Du glömde säga hejdå av Sarah Dessen
I det här trädet av Katarina Kieri och Per Nilsson
The fault in our stars av John Green
Oktober
How to say goodbye in Robot av Natalie Standiford
Bonjour Tristesse av Françoise Sagan
Kurt Cobain finns inte mer av Hanna Jedvik
Snart är jag borta av Hanna Jedvik
November
Mellan dig och dig av Katarina Kieri
Dash och Lilys utmaningsbok av David Levithan och Rachel Cohn
Dansar Elias? Nej! av Katarina Kieri
December
Jag är din flickvän nu av Nanna Johansson
Som om jag frågat av Johanna Lindbäck

Ungefär 35 styckten blev det, har nog missat någon. Fler än jag trodde, färre än det borde vara. Tvivlar på att det blir fler i år, men jag hoppas! Min lista på böcker jag vill läsa är uppe i 176 och fylls på hela tiden, så jag måste ju börja beta av. Jaja, detta var mitt bokår i alla fall.

torsdag 3 januari 2013

2012


Tydligen ogillar folk att läsa listor, men jag älskar dem så därför fyllde jag i en sån som alla andra redan har fyllt i.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag flyttade hemifrån till exempel. Och åkte till länder utanför Sverige, vilket jag inte gjort förut (jo, en regnig skitdag i Danmark när jag var 12). Jag flög alltså också, även det nytt. Japp, berest och världsvan tjej detta.
Höll du några av dina nyårslöften? Hade mest en lista på grejer som hade med 2012 att göra. Lyckades med vissa grejer, andra inte. Men jag flyttade som sagt hemifrån, och jag reste någonstans. Lärde mig inget om svensk geografi och hälsade inte på Ulrica i Oxford.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ingen av mina nära vänner, men ungefär tusen bekanta verkar har blivit det.
Dog någon som stod dig nära? Nej.
Vilka länder besökte du? Holland och Kreta (som jag vet inte är ett land, men Grekland känns ju konstigt att säga när jag var på en ö.)
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 18 januari, 22 maj. Bra datum.
Vad är det bästa som hänt dig år 2012? Alltså, vet ej. Att flytta var ju najs. 18 januari var najs, fast det hände väl inte just mig så mycket. 
Största misstaget? Jamen allt är väl ett misstag.
Bästa köpet? Vet ej. Vinylspelaren kanske. 
Vad spenderade du mest pengar på? Kretaresan.
Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja. 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012? I Love It med Icona Pop, Askan är den bästa jorden med Markus Krunegård, Me in You med Kings of Convenience 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Första halvan var jag helt klart gladare än andra år. Andra halvan var jag brutalt mycket ledsnare är tidigare år. Så, ja.
Vad önskar du att du gjort mer? Alltså, typ vad som helst. Bara jag hade gjort NÅGONTING. Och kanske svarat på mejl och sms lite mer. Är så fruktansvärt dålig på det. 
Vad önskar du att du gjort mindre? Mått dåligt och tröstätit.
Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen+mormor och mammas kusin. Var väldigt julpepp i oktober men inte ett dugg den 24. Orkar inte bli gammal.
Blev du kär i år? Nej, jag slutade vara kär efter typ 3,5 år! Fantastiskt! 
Favoritprogram på tv? Tittar sällan på TV, men typ Musikhjälpen älskar jag varje år. Och The Mentalist! Åh, denna serie alltså. Älskar den. Annars finns det ju grejer som egentligen går på TV men som jag ser på datorn, som typ Glee.
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Tror jag ej.
Bästa boken du läste i år? Läste inte alls så mycket som jag ville, och läste nästan uteslutande ungdomsböcker. Kommer aldrig sluta läsa ungdomsböcker. Har ju kasst bokminne också, men vet att The Fault in Our Stars av John Green och Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda var himla bra. 
Största musikaliska upptäckten? Men gud inte vet jag. Började lyssna mer på Kings of Convenience och First Aid Kit, så får väl säga det då även om inget av det var en helt ny upptäckt. Men jag vet inte, känns som att jag varit väldigt kass på musik 2012.
Något du önskade dig och fick? Ja.
Något du önskade dig men inte fick? En mops.
Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Alltså, jag minns helt ärligt inte. Det är ju väldigt kass. Men jag antar att vi kanske grillade hos mig som vanligt? Eller?
Hur skulle du beskriva din stil år 2012? Hahahaha.
Vad fick dig att må bra? TV-serier och Wakey Weekly typ. Haha åh vilken misär. 
Vilken kändis var du mest sugen på? Michael Grubbs. Åh, alltid.