tisdag 25 oktober 2011

Spilld jävla mjölk.

Vilken helvetisk dag. Jag har skickat jobbiga mejl, tänkt jobbiga tankar och levt hela dagen i det förflutna. Det är en sån period, en sån där jag lever många av mina dagar i det förflutna. Jag tar mig inte direkt framåt, obviously. Jag ältar och gråter och den enda insikten tillståndet ger är att det inte är någon idé att gråta över spilld mjölk. Som om jag inte visste det. Som om inte det är själva anledningen till att jag inte kan släppa.


tisdag 18 oktober 2011

Kvällste med superfin vän och hembakade småkakor. Hemlisar. Minnen.
Åh, är det ändå inte sånt som gör hösten så bra?

Wordfeud.

Alltså, jag älskar random board.

torsdag 13 oktober 2011

Kattafia.

Idag gick jag till Arbetsförmedlingen. Jag skulle träffa min handläggare klockan tio, men jag åkte med mamma när hon skulle till jobbet, vilket gjorde att jag var där ungefär 09.35. Visst är det bra att vara i tid, men 25 minuter kändes inte alls bra. Särskilt inte då jag skymtade ett ben på soffan bakom den stora pelaren det första jag gjorde när jag kom in i väntrummet. Skit också. Pinsam tystnad och titta ut genom fönstret i 25 minuter.
Men så blev det inte. Huvudet som hörde till det där benet vände sig om när jag satte mig närmast väggen, och då såg jag att det var min lågstadiefröken! Hon började prata och de där 25 minuterna var inte alls så pinsamma och tysta. Det var riktigt trevligt. Och jag blev så himla glad.
Jag tyckte så mycket om henne när jag var liten.

måndag 10 oktober 2011

Stulna biffar och förlorade kyssar.

Eftersom jag fortfarande inte kan andas normalt tyckte jag att jag fick se på film i dag. Så det gjorde jag! Jag gissar på att jag har någon sorts undermedveten ångest av typen "åh jag vill inte bli vuxen" eller så, eftersom jag de senaste dagarna bara tittat på disneyfilmer, och idag fortsatte mitt mogna filmval med andra säsongen av Eva & Adam. På VHS dessutom. Men det var himla fint, det var en fin serie. Man tycker så mycket om alla karaktärer (utom en av brudarna på Jeremys party, henne har jag alltid stört mig på) och handlingen är faktiskt trovärdig. Inte som sån där disneyskit.
Tänker att kvällen kanske får fortsätta med Fyra födelsedagar och ett fiasko. Även den på VHS.


söndag 9 oktober 2011

Idag kan jag inte andas och det smakar järn i munnen när jag hostar. Dock värt det, för det var en fin inflyttningsfest jag var på igår, även om jag bara kunde stanna en stund. Pälsdjursallergi är ett så himla dumt påfund.


Our deal.



Jag är medveten om att det blivit en del musikvideos på senaste tiden, men alla är verkligen värda en kik! Och särskilt denna. Så fin! Som en svart highschoolfilm på fyra minuter ungefär. Förra veckan eller så hittade jag en extended version på denna video också. Den är nog är snäppet finare kanske, men denna är fortfarande fantastisk, och sparar 6 minuter av ditt liv.

fredag 7 oktober 2011

But I don't have any money.



Alltså den här låten är så himla bra. Förmodligen en av höstens bästa. Och dessa dagar är det extremt hög igenkänningsfaktor på refrängen.

onsdag 5 oktober 2011

Get a grip.

Alltså den där känslan. Den där som först inte märks riktigt, man tänker bara "ojdå!". Sen har den helt plötsligt, på någon minut, planterat sig i magen och växer sig oändlig och fäster ett illamående någonstans mellan bröstet och tungspetsen. Den där känslan jag får varenda gång någon vill mig något. Någon som jag inte har väntat mig få ett samtal/sms/mejl ifrån. Eller någon med auktoritet. Jag blir helt säker på att jag ska få stå till svars för något jag gjort, eller inte gjort, och jag vill bara spy och blir livrädd.

Get a grip för fan.

tisdag 4 oktober 2011

I can never leave the past behind.

Idag är det fjärde oktober. Inget konstigt med det kan man ju tycka. Kanske är det inte det heller. Bara jag som är konstig denna dag.

Jag bakade i alla fall inga bullar idag som jag brukar, orkade inte och ville inte. Träffade jobbcoach istället, pratade med en fin vän i telefon, och promenerade med en annan fin vän. Har jag tur kanske jag får skypa med en fin vän också.
Det är så himla trevligt med fina vänner.

måndag 3 oktober 2011

Aktivitet.

Idag ska jag göra något för första gången på evigheter. Fast det är inte sant. Jag gjorde saker förra veckan till och med. Men det känns så. Som att jag aldrig gör någonting. Det är inte så att jag inte har saker att göra, för det har jag. Massor. Och helt ärligt vet jag inte varför jag inte bara gör det som ska göras.
Men oavsett, idag ska jag göra något planerat, vilket det faktiskt var längesen jag gjorde. Jag ska äta middag med fina kompisar. Simpel grej, men planerat och förmodligen trevligt. Jag är glad!

Förresten så är det oktober nu. Och höst. Jag har tänkt, i över en månad, att jag ska skriva ihop något om sommaren. För att komma ihåg den eller något. Jag tänker att om jag skriver det här kanske jag faktiskt gör det också. Någon dag.

söndag 2 oktober 2011

Stay young, go dancing.


Jag såg videon till Death Cab for Cuties Stay young, go dancing häromdagen. Bra låt, bra video och en karl (inte Ben Gibbard) som är drop dead gorgeous. På riktigt.
Ta en kik.