tisdag 29 mars 2011

I swim for brighter days despite the absence of sun.

Häromdagen simmade jag för första gången på flera år. Och det gick bra! Det innebär att jag får åka på kajaktur i maj. Himla tur, för jag hade aldrig orkat göra den alternativa uppgiften. Och igår hängde jag först i Mora hela dagen och när jag kom hem var det bara att hoppa in i en annan bil och åka till Vansbro. Vi åkte till Selins och firade Yrsas tjugoårsdag. Det var trevligt! Jag var helt död när jag kom hem.

fredag 25 mars 2011

Love.

Peace & Love släppte Jimmy Eat World idag. Trettonåriga jag skrek "JAAAAAAAAAAAAA!!". Det gjorde artonåriga jag också.

onsdag 23 mars 2011

Jag saknar att vara liten. Eller, yngre i alla fall. Högstadieålder. Det var en jävligt hemsk tid på vissa sätt men så himla fin på andra. Så himla enkelt och så himla svårt. Man var så töntig utan att fatta det, precis som nu, fast på ett annat vis. Man tyckte så mycket om. Man umgicks så mycket. Allt var så mycket.

Jag hoppas att jag någon gång kommer kunna känna att gymnasieåldern hade både bra och dåliga grejer.

söndag 20 mars 2011

Jane.

Åh vad jag inte har haft tid för något annat än min iPhone och boken Jane (modern version av Jane Eyre) den här helgen.

Telefonen kom i fredags (superbra leveranstid) och jag föll direkt. Såklart. Men det går fortfarande inte att ringa mig eftersom SIM-kortet till den telefonen inte är aktivt än. Annars är det fint!

Och boken. Jag är helt besatt. Himla synd att jag måste skriva recension på den, samt jämföra den med Jane Eyre, eftersom jag vill streckläsa den. Det går inte, eftersom jag har så sjukt dåligt minne, så jag måste skriva ner det viktigaste som händer i varje kapitel. Det tar ett tag, och är tråkigt. Men boken alltså. Även om jag vet allt som händer, eftersom jag har läst Jane Eyre, så vet jag inte hur det händer. Egentligen är ju Jane Eyre så himla mycket bättre, men det är så himla fint att se den utspelas under 00-talet. 10-talet kanske till och med. Åh, ni borde läsa den. Och har ni inte läst Jane Eyre så vet ni vad ni kan sysselsätta er med i veckan. Mr. Rochester will blow your mind.

torsdag 17 mars 2011

Jag avskyr att plugga när jag är hungrig. Jag blir så himla arg då. Jag skulle kunna börja gråta ungefär vilken sekund som helst. Jävla skitcafeteria med dåliga öppettider.

tisdag 15 mars 2011

iPhil.

Jissanes, jag har suttit och virkat iPhone-fodral så jag är alldeles snurrig. Det hjälpte ju inte att jag läste geografi samtidigt. Usch. Men fint blir det! Eller nej, inte alls egentligen, eftersom det är det första jag virkar på flera år så det har blivit en hel del fel, men fodralet är åtminstone i orange! Nu saknas bara telefonen (som jag för övrigt ska beställa om ungefär en timme! Eller på torsdag eftersom halebop säkert inte räknar den sextonde som tre månader).

Igår hittade jag ekologisk fjällfil i mejerihyllan förresten. Den har nog funnits där ett tag, men den var rätt väl undangömd, så jag har inte riktigt sett den förr. Åt den alltid när jag var liten, med någon sorts skräckblandad förtjusning. Den var himla fascinerande den där filen, eftersom det kittlades på tungan men sockret som mor eller far hade på fick mig alltid att må illa. Himlans trevligt att äta fjällfil igen efter alla år utan den. Denna gång med bär dock.

måndag 14 mars 2011

Hundar.

Jag älskar Hanna Hellquist.

Meritförteckning.

Idag har jag glidit runt i min Good Charlotte-tröja här hemma och pluggat. Måndagar är mina bästa pluggdagar faktiskt. Jag blev till och med klar med någon uppgift, och så har jag börjat plugga till geografiprovet. Jag hoppashoppashoppas att resten av veckan fortsätter åtminstone lite likadant.

söndag 13 mars 2011

Jag hade typ två rätt på min melodifestivallista, så så kan det gå.
Men jag hade en superfin kväll/natt. Vi började med melodifestivalen, fortsatte med Spindelmannen och avslutade med fem timmar långt prat i min soffa om vackra pojkar och hopp om framtid. Himla fint. Klockan var ungefär 06.00 när vi la oss. Men vad spelar sånt för roll?

lördag 12 mars 2011

Melodifestival.

Ikväll tar jag paus från pluggandet och tittar på finalen av melodifestivalen med fina Ulrica. Det spelar ingen roll att melodifestivalen blir sämre och sämre för varje år enligt mig, finalen är alltid lika högtidlig.
Såhär tror jag att det blir ikväll:

1. Eric Saade
2. Danny
3. Sara Vargas
4. The Moniker
5. Nicke Borg
6. Swingfly
7. Linda Bengtzing
8. Brolle
9. The Playtones
10. Sanna Nielsen

Typ något sånt. Fast jag har ju förmodligen fel.

torsdag 10 mars 2011

To me, you're strange and you're beautiful.

"I'll put a spell on you,
you'll fall asleep and I'll put a spell on you.
And when I wake you,
I'll be the first thing you see,

and you'll realise that you love me."
- Aqualung

måndag 7 mars 2011

Orkar. Inte.

Jag är så himla trött. Så fruktansvärt trött på den där eländes skolan.
Jag går upp sju på morgonen för att ta mig till skolan, åker oftast hem tidigast fyra för att komma hem och behöva plugga till tio ungefär. Eller så stannar jag i skolan så länge jag orkar, och pluggar där, och behöver plugga hemma sen. Men det gör jag inte, för jag är helt slut när jag kommer hem. Jag somnar. Och vaknar inte av alarmet. Och vaknar sent. Och somnar jag inte blir det oerhört ineffektivt plugg, för jag kan knappt hålla ögonen öppna. Jag vill bara att det ska ta slut. Nu.
Jag hoppas att jag blir ivägskickad till den där himla sömnkliniken snart, för enda chansen till att jag ska bli klar med allt i tid är tydligen om jag jobbar så mycket jag orkar och så ändå lite till. Det funkar ju inte om jag ska vara så trött hela tiden.

lördag 5 mars 2011

Sportlov.

Det har varit så himla fint väder de senaste dagarna! Sådär soligt och nästan varmt som får en att längta efter våren extremt mycket. Och sommaren! Jissanes, det bästa på året är kvar!


Sportlovet är mitt favoritlov efter sommarlovet. Det är ungefär då det börjar bli några plusgrader och solen börjar lysa. Det är så himla härligt! Idag tog vi tillvara på det fina och grillade nere vid badplatsen, med Annacarin och hennes barn. Slogs och kastade snö gjorde vi också. Himla fin dag.

torsdag 3 mars 2011

Jag har lagt mig till med en himla dum ovana. Jag håller andan hela tiden, så jag blir alldeles snurrig. Väldans dumt egentligen.

tisdag 1 mars 2011

Hjärnan.

Det känns himla fint med sportlov denna vecka, så man kanske kan plugga ikapp lite. Lyckades göra klart lite igår, men idag har det varit helt kört. Jag är så himla trött hela tiden, jag orkar inte knappt läsa böckerna utan att slå igen ögonen. Så ikväll struntar jag i plugg. Det blir visserligen mer att ta igen senare i veckan, men funkar det inte så gör det ju inte det.
Jag funderar på att sysselsätta mig med Modern psykologi istället som jag köpte idag, men jag tvivlar på att det går bättre än med skolböckerna.