måndag 31 januari 2011

Haha, lögn. 620 kr har jag.
Så jäkla festligt att jag måste betala studentmössa för 264 kr, årsbok för 249 kr, mobilräkning för 262 kr plus en mobil i februari. Roligast är ju att jag har 950 kronor att leva på.

Salem Al Fakir.


Alltså den karln. Jag skulle gifta mig med honom pronto om jag fick chansen.

iPhone?

Min telefon har börjat krångla. Jag har längtat efter den här dagen samtidigt som jag bävat för den. Min telefon är ganska gammal, fyra och ett halvt år ungefär, och jag hade planerat att köpa en iPhone när denna lägger av.
Så nu behövs ni! Är det värt att köpa en iPhone 4? Är den så magisk som jag hittat på att den är? Eller rättare sagt, är alla appar så bra som jag hittat på att de är? Hjälp mig!

söndag 30 januari 2011

Jag avskyr att städa. Det tar en hel dag och jag nyser hela tiden. Men det är trevligt när det är klart. Mycket trevligt.

Igår tog jag förresten lite spontant ett till hål i örat. Jag är nöjd.
Jag undrar varför man skjuter grejer igenom örat egentligen.

lördag 29 januari 2011

I bröstet där hoppet bor var det tomt.

torsdag 27 januari 2011

Something good can work.

Idag gjorde jag en PowerPoint till en redovisning jag och några till skulle ha idag.
Det låter himlans fånigt, men jag är så sjukt stolt över att jag fick ihop en PowerPoint, höll redovisningen och så lyckades min grupp köra vår enaktspjäs på engelskan.
Jag har dessutom börjat på en litteraturuppgift. Åh vad jag hoppas att jag hinner innan studenten.

tisdag 25 januari 2011

Vinter.

Jag borde kanske börja anpassa mina kläder efter vädret. Jag kanske borde inse att jag bor i Dalarna. Höstjacka och Converse mitt i vintern är ingen hit.
Annars kommer jag snart dra på mig alla världens sjukdomar.

Jag hade två lektioner idag, båda nya kurser. Information & layout A och svenska C. Och imorgon börjar dagen med två timmars rättskunskap. Den här terminen kommer bli så kass.
Men sen kanske det där omtalade livet börjar.

måndag 24 januari 2011

Så ruskigt trött jag är.
Drog direkt till Mora efter skolan för att försöka hitta något till studentfesten som är på fredag. Hittade inget, såklart. Jag funderar på att hoppa över festen. Jag tror att den faktiskt kan bli rätt kul, men det skulle inte göra mig så mycket att skippa den.

Men jag fick veta peppande betyg i psykologi A idag. Det var trevligt!

Söndag.

torsdag 20 januari 2011

Kul.

Flera gånger den senaste tiden har jag drömt att jag dricker massor med vatten. Såhär ska man tyda det:

"Om du i drömmen dricker vatten väntar motgångar och problem. För en handelsman betyder en sådan dröm dåliga affärer. Är du förälskad föredrar din hjärtevän en annan och kommer aldrig att gifta sig med dig."
Jamen det känns ju fint att det finns hopp.

onsdag 19 januari 2011

Vi blir konstant påminda om att ta hand om varandra. Att älska varandra och bry oss om varandra och att visa det. På värsta tänkbara sätt blir vi påminda. Ofta. Varje dag.
Varför gör vi fortfarande inte det? Varför är vi så sorgligt tröga?

Kanske.

Jag försov mig idag, så jag struntade i dagens enda lektion. Jag pluggade lite psykologi istället, läste Ursäkta att man vill bli lite älskad och så spelade jag piano. Fint blev det ju ändå.
Kanske ska jag fortsätta plugga och städa lite innan Ulrica förhoppningsvis besöker mig.
Kanske äta glass idag igen. Kanske fortsätta vara lite glad.

tisdag 18 januari 2011

Jakten på lyckan.

Ni vet fina Hanna Hellquist? Som morgonpratar i P3 och journalistar och har skrivit någon bok, ni vet? Hon är ju programledare för ett program på SVT som hade permiär ikväll. Jakten på lyckan heter det, och är superfint! Ni borde verkligen titta på första programmet, och sen fortsätta titta!

måndag 17 januari 2011

Glass i stora lass!


Ice Cream, originally uploaded by palachinka.

Jag blev helt toksugen på glass idag.
Nu mår jag illa.

söndag 16 januari 2011

2010

Ja, jag är ju inte så bra på det här med årssammanfattningar. Jag har inte nog med tålamod eller ork. Men nu, såhär halvvägs in i januari, har jag lyckats få ihop den och jag kan nog konstatera att 2010 var ett jävligt konstigt år. Såhär såg det ut;

Januari
Det var kallt och jag städade stugor i Sälen på söndagarna. Jag lite ledsen sådär rätt ofta och tänkte ganska mycket på folk som funnits i mitt liv men inte finns där längre, eller kanske bara finns där lite nu. Och jag var arg på språkregler. Det är jag fortfarande.

Februari
Jag var arg på skolan och min ickeexisterande självdisciplin men pepp på året eftersom jag trodde att jag skulle göra så mycket. Jag fick en egen dator, och jag köpte min älskade iPod. Jag studerade Pandurokataloger och började på riktigt fundera på att hoppa av skolan. Mest för att jag valt felt program.

Mars
Jag var uttråkad och gjorde coola frukostar, som amerikanska pannkakor. Jag klippte bort en halv decimeter av mitt hår. Jag hade ett suveränt sportlov och picknickade i vardagsrummet med mamma och Lucas. Och jag började titta på One Tree Hill. Jag, Ulrica, Marina och Natalie hade en väldigt fin helg i Kvilselen också.

April
I april var det dags för påsklov och jag tog årets första cykeltur för att möta Mathilda och äta årets första glass. Och efter en månads längtan drog jag, Ulrica, Natalie och Marina till Mora för att titta på Remember me, årets bästa film. Jag gick med i ett parti. Jag fick min väldigt efterlängtade Boys Like Girls-skiva. Jag avslutade månaden med att fylla år och vi hängde hemma hos mig och hade trevlig grillkväll. Och dagen innan det fick jag världens finaste utflykt i present av Mathilda. Gosh, den kvällen.

Maj
I maj snöade det. Jag drack massor av te och blev klar med One Tree Hill. Jag bestämde mig för att slänga in en ansökan till Kulturskolan. Och mamma och pappa bestämde sig för att inte bo tillsammans. Jag fortsatte vara bitter över allt.

Juni
Jag grillade en nationaldag. Och jag bytte blogg! Jag hamnade uppenbarligen här. Fina människor tog studenten. Och själv fick jag sommarlov. Jag bowlade. Och grillade massor. Och hängde ute i solen. Eclipsepremiär med fina Ulrica och sen altanhäng.

Juli
Hamnade i en Simsperiod igen. Picknickade på en skolgård med systrarna Ljungqvist. Hängde med Ulrica hela tiden. Nattfikade en gång med mor och bekantingar. Fick igång mammas gamla skivspelare. Och i slutet av juli flyttade jag.

Augusti
Fortsatte flytta grejer och spenderade kvällar och nätter på altaner med Ulrica. Och så sommarjobbade jag. Flyttfest för fina Mathilda. Började skolan igen. Såg fin version av En midsommarnatssdröm. Pluggade rester. Och så började jag sjunga.

September
I september fortsatte jag med alla rester. Träffade pappas släkting och hans fru och vänner från USA. Annars mest ledsen över att jag skulle flytta tillbaka. Jag röstade. Och ställde upp i valet. Min dator gav upp, men återuppstod. Mina bilder försvann för alltid dock.

Oktober
Jag fick min väldigt efterlängtade EXPEDIT-hylla. Jag hade årets lyckligaste tid i Stockholm med Ida E. Jag gjorde min första halloween-pumpa.

November
Jag beställde fysiska bilder. Jag började spela piano med Jan. En kväll julpysslade jag med söta barn. Jag såg Bob Hansson som gjorde mig lyckligare än någonsin.

December
Brände fingret. Tittade på Musikhjälpen dygnet runt. Jag höll till slut mitt tal. Hade en fin julafton och en fin nyårsafton.

Annars ägnade jag mest året åt att må dåligt över skolan. Och så köpte jag skivor hela tiden. Trettiofem stycken. Och hela hösten var jag på bakhumör. Och så hade jag ju 21 punkter på min "Att göra 2010"-lista. Jag fixade 14. Jag besökte två orter utanför Dalarna, två orter samma vecka till och med. Jag hade roligt både på valborg och nyår, och jag fixade ett sommarjobb. Och så åkte jag som sagt till Stockholm, och jag hittade på en sjukt bra idé till projektarbetet. Sen tog jag ju inget körkort, jag besökte inget annat land, jag uteslöt inte dåliga människor ur mitt liv och jag tyckte inte att jag var helt okej. Men jag flyttade ju, och skaffade massor av drömmar och mål. Och det stod ju faktiskt inte på listan, så vi säger att det gick jämt ut.
Men som sagt, 2011 ska bli fint. Finare än 2010.

fredag 14 januari 2011

Dilemma.

Jag har ett litet problem.
Jag måste ha radion på för att kunna vakna på morgonen, men om radion är på kan jag inte somna. Irriterande.

onsdag 12 januari 2011

Gud, jag och Ulrica vampyrfrossar hela tiden. Igår såg vi klart andra säsongen av True Blood och det senaste Vampire Diaries-avsnittet. Yum. Och jag vet inte hur det gick till men vips så var Alexander Skarsgård het.
Och de senaste dagarna har jag lyckats plugga. Hoppas det håller i sig!
Fast just nu vill jag helst lägga mig i sängen med min iPod och halvsova.

måndag 10 januari 2011

Jag har inte pluggat alls detta lov. Igår drog jag till Ulrica och sov där, och sen tittade vi på True Blood till typ 16 idag. Men när jag kom hem lyckades jag göra en uppgift faktiskt, och jag hade lite flow. Sen fick jag helt plötsligt väldigt ont i magen och blev fruktansvärt illamående. Nu vill jag helst dö lite.
Fint.

söndag 9 januari 2011

Bowling for.. soup?

Igår hängde jag hos Ulrica med henne och Marina till halv två inatt. Det var så fint att ses igen! Marina åker tillbaka till Linköping väldigt snart. Det är väldigt tråkigt.
Och idag fick jag äntligen träffa min Emelie igen! Så himla längesen! Jag har träffat så himla mycket fina människor denna vecka.

Efter mitt möte med Emelie drog familjen iväg och bowlade. Det var väldigt längesen sist. Vi har bara bowlat en gång tillsammans förut. Vi hade två banor och körde tjejerna mot killarna. Eh, de vann.

Lucas tyckte att det var måttligt roligt.

Sedan drog vi till Vansbro och åt. Fin dag! Fint lov.

fredag 7 januari 2011

Ida.

Gud vad jag har träffat folk de senaste dagarna!
I tisdags drog jag till Ida Hermansson och sov där, på onsdagen hann jag hem för att duscha, sedan drog jag till Sandbäcks med Amanda, Natalie och Sandra för pluggfika. Det blev inget plugg, men trevligt att träffa de tre igen! På kvällen kikade jag och Ida Eriksson på Minority report (som faktiskt var plugg) och igår tog vi en promenad innan jag åkte till Ida Enfeldt på te! Så många Idor och så mysiga stunder!
Fint lov har det varit. Synd att jag inte pluggat.

måndag 3 januari 2011

Färgade linser.

Jag vet inte vad som är fel. Helt plötsligt vill jag äta massor av linser. Jag vill göra linsbröd, linsgryta, linssoppa, linspiroger, linsbiffar och ungefär allt annat ni kan tänka er som man kan ha linser i. Helt knäppt. Har varit sugen på det sen igår.
Imorgon tänker jag göra linssoppa i alla fall. Tur det.

But all I know is there's something new this year.

Ja. Det är ett nytt år nu!
Och min nyårsafton var superfin! Vi hade planerat massor vi skulle göra, men vi hann inte med så mycket mer än att äta och prata. Dels för att maten blev klar 22.30, dels för att vi var så fruktansvärt trötta. Vi hängde i soffan till 03.30 ungefär, men då hade vi halvsovit sen typ två. Men det var superfint ändå!
Och dagen efter åt vi frukost vid ett och sedan tittade vi på Tristan & Isolde.
Resten av helgen har jag umgåtts med familjen, mormor och Åsa. Vilken fin nyårshelg!

Men det är alltså ett nytt år nu. Jag har massor av förväntningar som vanligt. Förhoppningsvis blir saker som jag tänkt mig i år. Året har börjat fint, med två fina filmer som jag längtat efter att se An education och Garden state. Tyvärr var ingen av dem så bra som jag hoppats på, men vad gör det?
Kanske har det här året något fint att ge, kanske inte. Men jag tar studenten i år, vilket innebär att jag inte har en aning om hur hösten ser ut. Det är ju bra. Eller väldigt dåligt. Det får vi se. Intressant blir det.

Åh vilket flummigt inlägg, men jag är trött och hungrig, okej? Jag jobbar förresten på en fin sammanfattning av 2010 också! Kommer kanske om jag får den klar.