tisdag 30 november 2010

Alltså, det är så jävla kallt så det är helt sinnessjukt. Jag sitter med mitt täcke i min soffa och dör lite. Jag kanske borde koka te.
Jag är fortfarande glad sen igår. Jag har varit glad hela dagen. Folk har säkert blivit sura över det eftersom det är blir fel. Jag ska ju inte vara glad en hel dag.
Fast det är i och för sig tisdag, vilket innebär litteraturvetenskap, vilket innebär att det kanske var okej ändå.

Imorgon är det geografiprov! Jag kan ingenting men är inte ett dugg nervös. Jag vet ju att jag inte kan. Jag förstår inte varför jag ska kunna. Stenar och vulkaner och subduktionszoner. Nej. Jag tror inte det.

måndag 29 november 2010

bob hansson

Jag har ganska precis varit på föreläsning av Bob Hansson. Fantastiska människa.
På riktigt. Jag vet inte ens om jag någonsin känt mig så glad och lycklig som efter de här föreläsningarna.
Det var några veckor sedan Cissi sa att hela filosofigruppen skulle dit och lyssna. Jag blev superpepp redan då, så mina förväntningar var ungefär skyhöga idag. Och Bob liksom bara skuttade över dem och var helt genialisk! Två gånger!

Den första föreläsningen var vid tvåtiden och handlade lite om kärlek och den som var klockan sju handlade om lust och motivation. Men egentligen så går de ju ihop så mycket. Och det märktes, trots att han inte upprepade sig liksom. Det var ju inte samma föreläsning med olika namn. Det var två separata föreläsningar som båda två var så briljanta och jag kanske aldrig varit riktigt så lycklig någon gång förut.

Helst ville jag ta hem honom och slå på föreläsningarna när jag behöver dem och kanske krama honom lite då och då, men jag nöjde mig med att köpa bok. Tror han uppskattar det mest.

söndag 28 november 2010

Jag kanske borde ta och fixa ett möte med SYVen.
Just nu vill jag bli lärare, psykolog och studera utomlands samtidigt som jag bara vill läsa någon grundgrej i foto eller musik.
Fint att jag har allt planerat.

Julmys.

Häj.
Gosh vilken meningslös helg. Eller, åtminstone kvällarna.
Igår spelade jag piano i tre timmar, och uppenbarligen har jag inte världens bästa hållning när jag spelar så jag fick så fruktansvärt ont i ryggen att jag knappt kunde stå. Så, jag gick och la mig. Det slutade med att jag somnade vid åtta och missade filmen jag skulle se vid tio. Värt.
Idag har jag julpysslat med söta barn och lagat mat. Därför lyckades jag såklart somna när jag la mig vid datorn. Vaknade för en timme sen. Även det värt.

Men för att återgå till pianospelandet så vill jag bara säga att det är så fantastiskt roligt att jag dör. Och jag börjar lära mig så mycket. Fantastiskt instrument det där.
Nu äre ju första advent också. Mycket fint!

torsdag 25 november 2010

Kanelbullar.

Idag hade jag en lektion mellan nio och elva. Jag kom till skolan tjugo över tio. Det kändes värt.
Så gåre om man inte kan sova så man klipper i saker istället och inte lyckas somna förrän fyra. Härligt.

Resten av dagen satt jag dock i skolan och pluggade, men det hjälper liksom inte för jag ligger så SJUKT mycket efter i typ allt. Och på fredag ska What came before he shot her? vara utläst. Har bara 550 sidor kvar. Känns jättebra. Men idag lyckades jag i alla fall låna Den unge Werthers lidanden som ska vara utläst på tisdag, det borde jag klara av. Vi får hoppas på det!

Vid halv fyra drog jag och Nina iväg och åt pizza, för vid fem skulle det bakas bullar! Studentkommittén hade tydligen fixat så de får pengar om de bakade bullar till gymnasiemässan som är imorgon. Mysigt bullbak blev det och nu står trehundra bullar på min verandra för nedfrysning!
Rätt bra dag ändå.




onsdag 24 november 2010

Pirr i magen.

Jag kan nog vara det mest värdelösa jorden skådat. Härlig känsla.
Fantastiskt.

tisdag 23 november 2010

Ris

Om jag har jävlig otur har jag geografiprov imorgon. Eller nej, det kommer jag inte alls ha för även om jag har det egentligen kommer jag inte kunna skriva något, så då blir det ju liksom omprov.
Härligt att man är förberedd och har koll.

Jag var ledig idag igen eftersom alla lärare var i Borlänge. Försökte plugga. Gick åt helvete, såklart. Men jag ska fan vara klar med min presentation innan jag somnar ikväll. Inatt. Imorgon. Vad sjutton det nu blir.

Jag lyckades baka dock. Kladdkaksmuffins. Inte särskilt goda. Det är så jävla kul att baka men så tråkigt att äta det man bakar. Det är ju bra, så länge man inte gör det ändå.

måndag 22 november 2010

Gosh, vilken härlig dag. Jag vet inte ens varför. Ingenting har gått särskilt bra, jag har inte kommit på meningen med livet och jag har fortfarande på mig t-shirten jag sov i.
Men najs har det varit!

Kanske är anledningen att jag hade lektionsfri dag idag (som lärarna är väldigt noga med att kalla det) vilket innebar att jag bestämde mig för att vara ledig. Eller nej, det gjorde jag egentligen inte, men det blev så. Jag hade tänkt åka till skolan och plugga, men försov mig och hann inte åka med mamma. Och jag tänkte knappast gå dit. Jag vet att jag definitivt borde plugga, mer än någon annan kanske, men ja. Det blev inte så. Tänker dock göra det nu. Kanske.
Anledningen skulle också kunna vara att vi fick massor av reklamblad på posten och jag blev superpepp på att göra önskelistor. Det är något av det roligaste som finns.
Det skulle också kunna vara det att jag fick bokhoremejl med tips till mitt projektarbete.
Eller kanske är anledningen så simpel som att det gick helt okej när jag spelade Sims.
Fast Morgonpasset gjorde mig rätt lycklig imorse, det skulle kunna vara det.
Förmodligen en mix av alltihop.
Fint.

lördag 20 november 2010

Problem solved.



















Kul att jag har i princip alla symptom för födoämnesallergi utom anafylaxi. Då är det väl bara till att ta reda på vad jag är allergisk mot. Jag hoppas på socker.

torsdag 18 november 2010

Igår skrev jag nationellt prov i fem timmar. Jag tror inte att det gick så bra, men har jag tur gick det helt okej.
Idag hade jag mentorstid, projektredovisningslyssning, sång och hål i tre timmar. Sen mådde jag så dåligt att jag åkte hem. Värd dag. Sången gick inte ens bra.
Sov i tre timmar, försökte klura på ett tal samtidigt som jag väntade på att Vampire Diaries skulle börja. Jäklar vilket avsnitt det var!
Samtidigt som det var Vampire Diaries var det säsongens sista avsnitt av Babel, och finaste Annika Norlin var med, så jag var tvungen att SVT Playa det. Jag tycker att ni också borde göra det.

Godnatt!

tisdag 16 november 2010

Men ta dig i kragen för fan!

Alltså, imorgon är det skriftligt nationellt och på fredag ska jag ha mitt muntliga.
Har jag kommit någonsjävlastans på talet den här veckan? Nej. Precis lika jävla värdelöst som förra veckan.
Och sen paniken. Den där äckligt bekanta paniken. Varför ska jag vara så jävla korkad varenda jävla gång?

söndag 14 november 2010

All I want for christmas is you.















(klicka för källa)

Om någon funderat på att ge mig en julklapp så vill jag bara säga att en systemkamera skulle sitta fint.

lördag 13 november 2010

that's for me to know and you to dot dot dot.

Det blev chokladbollar i onsdags. Men jag är fortfarande pepp på att baka. Kanske blir det kanelbullar idag. Vem vet?
Men igår vampyrmyste jag i alla fall med Ulrica! Nu har vi bara fyra avsnitt kvar av Vampire Diaries, äntligen. Jag vill se andra säsongen nu!
Efter vampyrerna lyckades vi klämma ihop oss i en nittiosäng och så pratade vi tills vi slocknade. Fint!

onsdag 10 november 2010

Lyckodag!

Gud vad jag är peppig på att baka! Typ kanelbullar eller focaccia eller chokladbollar!
Jag vet vad jag skrev i inlägget nedan, och jag kan erkänna att jag kanske var litelitelite ytterst hård, men jag menade det definitivt innerst inne. Men liksom. I början av vintern blir till och med jag lite sådär skuttig och lycklig inombords, även om jag aldrig skulle visa det. Men tro inte att jag tycker om vintern för det! Nej, gud. Inte ens i hemlighet.
Men som sagt. Snö kan vara fint och vackert sådär, så länge man är inomhus.
Åtminstone första veckan och över jul.

Idag började jag skriva lite på mitt tal (som jag alltså inte höll idag), jag har faktiskt planerat redovisningen litelite som jag ska hålla imorgon om mitt projektarbete och jag fick mina bilder från FUJIdirekt idag. Och jag fick världens bästa pianolektion ever av en bekant till mor och far. Jäklar! Det jag lärde mig på en timme idag har jag inte haft en susning om tidigare, och då spelade jag ändå piano i ganska många år på Kulturskolan för tusen år sedan..
Men livet känns alltså rätt sweet just idag.

Jag vill än en gång bara poängtera att jag verkligen inte ville ha snö bara för att jag råkar tycka det är fint just idag. Så ni vet liksom.

tisdag 9 november 2010

Tycker för tillfället att alla som vill ha snö kan dra åt helvete.

lördag 6 november 2010

hej!
jag älskar dig. jag vet inte om det går att sluta, men jag hoppas det.
För några månader sedan insåg jag att man kunde köpa spel till min iPod nano via App store, vilket jag blev rätt glad över. Tänkte att jag kanske skulle köpa något av de där spelen en dag, och den dagen var idag!
Jag köpte Phase, som är lite liknande Guitar Hero fast lite sämre och man använder sig av låtarna man har i sitt bibliotek. Ganska roligt faktiskt, men jag är i princip blind nu. Gud, det var riktigt läskigt, men helt plötsligt såg jag i princip inte skärmen.
Man kanske inte ska spela så mycket..

Nästa gång blir det TP!

tisdag 2 november 2010

You're a windsurfer crossing the ocean, I'm the boat behind.

Alltså vilken dag.
Det började med ett prov i ekonomi (som inte är helt klart än) som antingen gick helt okej eller också helt åt helvete. Jag har verkligen ingen aning. På svenskan bestämde jag mig typ för vad jag ska prata om på nationella provet nästa vecka, men det känns inte alls bra, så jag vet inte. Fast jag fick i alla fall VG på en totalt urkass debattartikel som jag skickade in igår. Och lunchen blev trevlig! Jag och Natalie dissade den äckliga frukostkorven och åt pizza istället.
Sen var jag helt död på eftermiddagen. På litteraturen, som jag vanligtvis inte kan gå ifrån när lektion är slut ens, var det helt omöjligt att fokusera och geografin ska vi inte ens prata om. Jag halvsov ungefär halva lektionen och blundade hela. Men jag var lite pepp ändå eftersom jag skulle få mina skivor idag som jag beställde i söndags.
Tror ni jag fick dem? Nope. Ingen jävla post överhuvudtaget. Så jag blev lite förbannad.
Men då kom finaste finaste Mathilda som jag inte sett på evigheter och knackade på och vips så var jag på bra humör igen! Hon stannade visserligen bara i fem minuter ungefär, men imorgon träffas vi igen hos Cathrin!

Nu kommer jag dö av huvudvärk, adios.
















(klicka för källa)