söndag 31 oktober 2010

Cardiology

Alltså, Good Charlotte ska ju släppa ny skiva, och när jag hörde Like it's her birthday någonstans någon gång blev jag superbesviken eftersom den lät rätt mycket som senaste skivan, som inte var så super om du frågar mig. Denna vecka utmanar låten på Tracks, och Kaj eller Micke, vem det nu var som var programledare igår, sa att de på denna skiva återgått till sina ursprungliga poprockrötter. Uppenbarligen tyckte jag att det inte stämde med vad jag hört i Like it's her birthday, så idag var jag tvungen att kika på Cardiology på Good Charlottes myspace. Och Tracks hade rätt. Det är mer The Young and the Hopeless än Good Morning Revival. Trevligt tycker jag! Ni borde till och med lyssna.

lördag 30 oktober 2010

We'll cast some light and you'll be alright.

Sen sist har jag firat en fin vän, gråtit väldigt offentligt, träffat en annan fin vän, sjungit offentligt, varit förbannad, tittat på en väldigt bra film, väntat på ett möte i nästan en vecka som sen blev inställt, skurit i en pumpa, träffat en till fin vän, samt upptäckt att fjärrkontrollen till mammas stereo (som jag har lånat lite) funkar till min stereo med.

Jag fick förresten inte IG på geografiprovet. Bara G- och tre restuppgifter.

torsdag 28 oktober 2010

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH

måndag 25 oktober 2010

when the autumn leaves have fallen.

Åh, hittills tycker jag verkligen om hösten. Eller ja, hittills, det är alldeles strax vinter. Men i alla fall! Än så länge är det mysigt, och jag är förvånad själv över att jag inte deppat ihop mer än.
Imorgon borde jag kanske baka. Och köpa svartvinbärste! Det hade varit mys.
Åh, te, scones, koftor och mysmusik är nog det bästa som finns, och sånt är så väldigt okej på hösten. Jag blir alldeles pirrig.

Och snart får man dricka glögg!

lördag 23 oktober 2010

the cake eaters.

Jag tittade nyss på denna. Den fick mig att tänka ännu mer på saker som gjort mig ledsen den senaste tiden. Men den var väldigt fin ändå.

Mind is a razorblade.

Alltså. Om José González aldrig hade gjort en cover på denna låt hade jag nog varit lite trasig.

onsdag 20 oktober 2010

Att vilja för mycket

Alltså.
Jag har aldrig tid att läsa längre. Jo, skolböcker (och om Marit har valt dem är de alltid deprimerande och får mig att må dåligt och ibland överväger jag ett liv som knarkare), men de räknas inte, för de blir automatiskt lite sämre bara för att jag måste läsa dem. Jag har skrivit upp åtta böcker på typ en vecka på min att läsa-lista, och jag kommer förmodligen aldrig ha tid. Och jag har massor av böcker i hyllan som jag inte läst en, den senaste fick jag i måndags och jag vill verkligen(!) läsa den. Men jag hinner inte!
Och när skrev jag något senast? Det var nog flera år sedan. Och jag saknar det så himla mycket! Jag tror att trettonåriga Evelina har börjat hemsöka mig, med journalist- och fotodrömmar, och tankar på att jobba med radio. Men jag hinner ju inte med. Jag hinner inte ens med att veta om jag faktiskt vill dessa saker på riktigt eller om jag bara får för mig det.

Åh, det är så mycket jag vill.

tisdag 19 oktober 2010

Kan du inte va' tyst nu?

Hej.
Jag har kommit på att jag kanske vill jobba med musik.
Det var ju bra.

måndag 18 oktober 2010

Låt mig dö.

Jag tror jag dör på skolan. Och då var jag inte ens där idag.
Men jag skolkade inte, även om folk tror det på grund av mitt förra inlägg.

Men allt känns bara så meningslöst. Varför i helvete ska jag göra alla värdelösa uppgifter som ger mig ont i magen när det ändå inte spelar någon roll? Jag vet ändå inte vad jag vill bli, och när folk som inte bryr sig ett jävla dugg kommer in på högskolor och får bra jobb borde jag också fixa det utan MVG i allt. Men det känns inte så.
Det känns fan inte så.

Jag har ingen motivation, ingen ork och ingen lust. Fy fan.
Vilka jävla månader det här kommer bli.

söndag 17 oktober 2010

Vad sägs om att skolka i ett år?

Stockholm.

Åh, som ni säkert har förstått av alla hundra inlägg förra veckan så har jag varit i Stockholm.
Äntligen!
Det var så fruktansvärt fantastiskt, och allt kändes så bra. Men en natt var alldeles för kort tid. Det är hemskt att vara tillbaka i Dalarna.

Vi gjorde inte så mycket egentligen, åkte tunnelbana (ständigt) och hängde på Söder, Drottninggatan och vid Globen typ. Men allt var så fantastiskt och det sög att vi inte hann med mer. Men bussen dit blev försenad på grund av kö, och våra tunnelbanekort gick ut vid halv ett på fredagen, så det blev som det blev. Jag är så glad över att vi hann med det vi hann med.
Jag vill tilbaka.

649 kort lyckades vi knäppa också, som ska upp när Ida har godkänt vilka som får läggas upp.


Nu borde jag läsa den jäkla engelskaboken som jag ska ha läst 200 sidor i till imorgon. Kul.

tisdag 12 oktober 2010

Nu är allt fixat!
Det blev inte traderabiljetter och det blev inte tisdag, men det är fortfarande billigt och på torsdag istället!
Åh, det kommer bli så tokigt bra.
Och jag vet att jag bara skriver om Stockholm, men det är ungefär allt jag kan tänka på och då blir det så.

Fast jag kan tänka lite på hyllan jag köpte igår också. Äntligen en EXPEDIT-hylla! Det tog ungefär 120 år att montera ihop den, men det var det värt!
Fint blev det.

söndag 10 oktober 2010

Åh, vilken vecka det här kommer bli. Jag kommer definitivt bli fattig.
Uppenbarligen skulle mamma till Falun imorgon, och jag behöver verkligen en hylla, så pappa tyckte att vi skulle dra till Valbo på IKEA efter sjukhusbesöket.
Efter ungefär tio års längtan kommer jag förhoppningsvis få min EXPEDIT-hylla! Visserligen lite mindre än den jag egentligen vill ha, men nu har jag flyttat runt grejerna på rummet så mycket jag kan, och då får jag typ precis in den som är näst störst. Men jag blir glad bara jag får någon!

Och sen Stockholm dagen efter, förhoppningsvis. Jäklar. Jag kommer inte ha ett öre kvar.
Just denna månad är jag lite tacksam över att inte behöva betala hyra. Fast hade jag behövt det hade jag visserligen inte åkt, men ändå.

Åhj.

Inte El Stockholmo i alla fall

Nu har jag flyttat igen. Och det enda jag kan tänka på är Stockholm och vinylskivor.
Gud, jag tror jag dör. Jag vill dit nu på en gång och bläddra bland skivor och springa runt på alla gator som finns och vara lycklig.
Gosh, jag hoppas verkligen att det blir Stockholm nästa vecka.

onsdag 6 oktober 2010

happihappi

Skrev ett sjukt dåligt geografiprov imorse, hade en väldigt värdelös skoldag, fick inte igång internet på min dator trots teknikers hjälp, sa nej till lägenhet, var sjukt opepp på lovet eftersom jag måste plugga.

MEN. Jag och Ida E diskuterade vår avundsjuka på alla som åker utomlands till veckan, så vi bestämde oss för att vi skulle dra till Norge. Det kan låta sjukt tråkigt, men jag har aldrig varit i Norge och det står på min "Att göra 2010"-lista att jag ska besöka ett annat land i år. Skitsamma, jag blev lite pepp i alla fall. Vi började kolla bensinpriser och skit, sedan kom vi på den briljanta idén att dra till Stockholm istället.
Så om allt går som planerat så hänger vi i Stockholm över en dag nästa vecka, för nästan inga pengar alls.
Åh, jag är sinnessjukt pepp! Jag har inte varit där sen januari 2008, och då kollade jag bara skola, och innan dess var jag där våren 2006 tror jag. Gudars!

måndag 4 oktober 2010

October air reminds me of all the seasons of your love

Idag är det måndagen den 4 oktober. Det var det för sex år sedan med. Måndag alltså. Och den 4 oktober.
Det är kanelbullens dag idag, och jag har bakat kanelbullar. Inte så mycket för att fira kanelbullens dag som för att sörja. Eller sakna. Eller vad det nu är jag gör.
Fast egentligen så saknar jag nog inte dig, bara någon.

And what it was like when we were together.

lördag 2 oktober 2010

Idag har jag tvättat tre tvättar, bakat bullar, diskat tre gånger, fixat naglarna, lyssnat på Tracks, lagat mat, slängt skräp, börjat läsa Den gamle och havet och bjudit mor och far på kaffe.
Livet känns lite mer meningsfullt när man hinner med att göra saker.

En tvätt kvar, en disk kvar, en dammsugning kvar, sen tänker jag nog titta på Amelie från Montmartre. Det blir fint.