fredag 30 juli 2010

Back on track?

Jag är tillbaka från Mora, men jag kan försvinna ett tag igen. Eller, jag vet inte riktigt.
Som de flesta säkert vet är jag i flyttartagen, och jag vet inte riktigt när vi får bredband. Jag har ett mobilt men det är ooooerhört dyrt.
Jag kommer nog använda det ikväll i alla fall, för jag tänker nämligen sova i lägenheten för första gången inatt! Jag kommer vara där själv, och jag har aldrig i hela mitt liv sovit helt själv. Mamma och pappa åkte bort en gång när jag var tolv, så de skulle vara borta över natten, men jag vågade inte sova själv så jag drog hit Sanne. Enda gången jag har haft tillfälle att sova ensam förut, och enda gången jag lyckades sumpa det.
Men inatt sover jag själv!

tisdag 27 juli 2010

I knew it!

Jag visste det!
Natten till igår vaknade jag av att jag slog näsan i sängen, alltså typ skallade sängen lite.. fel. Och det gjorde så rysligt ont att jag trodde att jag skulle dö! Men typ sekunden efter gjorde det inte ont alls så jag tänkte att jag kanske drömde.
Sedan somnade jag om och glömde bort det. Till nu.
Jag kände på näsan och det gör sjukt ont när jag rör näsan.
Alltså, jag skallade faktiskt sängen med näsan. Och det gjorde ont.

Nu ska jag på riktigt vara tyst och packa klart och det här inlägget och det förra har mest varit socker som har skrivit. Så ja, klaga inte.

¡Adios!

Wait till tomorrow comes.

Alltså, jag kan inte vara tyst!
Jag vill skriva saker överallt, hela tiden. Och jag har inte ens något att skriva. Jag twittrade till och med nyss, vilket jag gör ungefär en gång i halvåret.
Jag tänker på så mycket och det är så mycket jag borde göra just nu. Typ, packa till imorgon, ladda iPoden, ladda kamerabatteriet, färga mitt hår rött (sex år för sent), flytta härifrån till random storstad, tapetsera om mitt rum med serietidningar, leta efter skivor på loppisar, leta efter andra fina saker på loppisar.
Istället för att göra något av allt det där sitter jag här och lyssnar på mammas gamla Eurythmics-skiva, som jag äntligen lyckas spela eftersom min LP-spelare bestämt sig för att fungera.
Inte helt tokigt visserligen, jag önskar bara att jag lyckades göra allt det andra.

måndag 26 juli 2010

Imorgon drar jag till Mirjam i Mora och stannar nog där ett par dagar. Det kan nog bli fint! Kanske lyckas jag få klart något av mina 13 skolarbeten som ska vara klara första september, men som jag inte ens har tittat åt under sommaren.
Kanske.

Ett par byxor tänker jag i alla fall skaffa mig. Jag har gått runt i shorts varenda dag sen mina jeans gick sönder, och det var minst en månad sedan. Tur att det har varit mestadels varmt.

¡Hasta luego!

söndag 25 juli 2010

Sunday, funday.




Jag kollar rätt sällan på film mitt på dagen, men idag blev det tre stycken.
Adventureland och Starter for 10 såg jag mest för soundtracken (The Cure och The Smiths) och när jag ändå var igång tänkte jag att jag kunde se The Yellow Handkerchief med, det står i alla fall på min "att göra under 2010"-lista. Så nu är det gjort! Den sistnämnda var faktiskt riktigt fin!

Nu ska jag, för första gången på hela sommaren, lyckas städa mitt rum!
Wish me luck.

All that noise, and all that sound

Hoppsan. Jag råkade visst shoppa lite skivor, trots att jag inte har råd.
Äh, vem behöver pengar till körkortet?





Snart mina!

lördag 24 juli 2010

To wish impossible things






Åh, jag dör! Idag är verkligen en The Cure-dag. På gott och ont.

torsdag 22 juli 2010

Freedom!


Braveheart alltså. Inte alls någon tokig film. Jag grät faktiskt första gången efter bara femton minuter. Det är ett ganska bra betyg.
Nej men, det var faktiskt på riktigt en helt fenomenal film. Dumt av mig att inte ha sett den tidigare.

Allt annat under kvällen var också super, förutom vår tio minuter långa utgång. Vi var inte särskilt pepp, så vi beställde pizza istället. Efter filmen satte vi oss ute på hennes altan med filtar och lyssnade på Elin Sigvardsson och Death Cab For Cutie. Det var mys! Fast Ulrica somnade, men ändå.

onsdag 21 juli 2010

Life won't wait

Åh, hela dagen har jag ägnat åt radiolyssnande, klädkik och låtbetydelser. Fint!

Men ikväll blir det ännu finare för då drar jag och sover hos Ulrica. Tanken är pizza och Braveheart (som jag aldrig har sett) men det kan bli pizza och stugan istället. Oavsett så kommer det bli helt super!
Fast kvällen igår var inte heller så tokig. Eftersom varken jag eller mamma hade bättre för oss så drog vi till tältet med mammas kompis. Det var urlång kö och klockan var typ halv tio, så vi hängde utanför. Jag hade i alla fall ingen större lst att se Scotts, haha. Men bäst igår var nattfiket på Sandbäck's med mamma och lite annat folk som hon känner. Vi drog dit vid halv tolv och satt där till ett ungefär och diskuterade livet typ. Fint.

Packdags!

tisdag 20 juli 2010

All you need is love

Trots att det är dansbandsvecka blev det ingen utgång ikväll heller. Jag drog till Ulrica istället. Vi kikade på Alvin och gänget 2 och dog ungefär hundra gånger eftersom de är så söta, och efter det hängde vi på hennes altan i några timmar med tända ljus, Simon & Garfunkel och Beatles. Perfekt? Ja, ganska så. Vilken tjej hon är alltså, den där Ulrica! Jag skulle kunna sitta och prata med henne i flera år utan att tröttna.
Jag är så glad att hon finns!

måndag 19 juli 2010

Fisk

Alltså fisk.
Fisk är ungefär den tråkigaste maten som finns. Jag tycker egentligen inte att det är något fel på fisk (förutom sprödbakad fisk, tack skolan), men det är så fruktansvärt tråkigt och jag blir aldrig särskilt glad när jag ska äta fisk.
Fisk är till och med riktigt gott egentligen. Men så fruktansvärt tråkigt.

Nu ska jag gå och laga fisk.

söndag 18 juli 2010

-

Det blev ingen Alice i Underlandet på engelska. Jag hade nämligen tänkt dra ner till Grönlandsparken med mamma istället, för invigningen av Dansbandsveckan.
Men så blev det inte heller.

Helt meningslös dag alltså.

Underligt land

Det har blivit rätt dåligt med bloggande denna vecka. Jag har haft fullt upp med mystiskt tjafs, och så fort jag har haft en stund över har jag lagt den på How I met your mother, The Sims 2 och sudoku. Förutom i måndags. Då träffade jag nämligen Anton.

Vi hängde i Grönlandsparken med hans gitarr och det var varmt som sjutton och sådär. Jag har inte träffat honom sen min födelsedag, så det var väldigt trevligt. Efter ett tag drog vi till Glassgården där vi så småningom träffade på Natalie och Sandra. Sandra är också en sån där kär vän som man inte ser så ofta. Det var också väldigt trevligt.

Mot kvällen gick jag och träffade Mathilda och hennes syster Evelina. Jag och Mathilda har snackat om picknick hela sommarlovet, och äntligen blev den av. Den var väldigt fin och trevlig.

De är så fina, de där Ljungqvistarna.

Nu har jag alldeles precis kikat på Alice i Underlandet. Den var underlig. Och jag missade massor av handlingen eftersom jag såg den på svenska och alla satt och pratade hela tiden. Men imorgon ska jag se den på engelska!

måndag 12 juli 2010

Awesome!

Mm, hela dagen har jag varvat The Sims 2 med How I met your mother (Barney <3). Ibland är livet bra härligt.
Inatt råkade jag dock spela till halv fem. Mina simsperioder är inte särskilt sunda tror jag.

Imorgon ska jag i alla fall träffa en vän jag inte sett på länge, så inatt måste jag sova!

Adios och godnatt.

lördag 10 juli 2010

209:11/132004

Hjälp vad jag har varit off de senaste dagarna. Jag vet inte riktigt vad det är med mig.
Förutom en grillkväll, mammas födelsedag, en picknick och lite annat mystiskt tjafs så har jag mest bara spelat The Sims 2. Jag fick det att fungera efter lite grafikinställningar, och så fick jag till och med låna tre expansioner av Cathrin! Helt super är det.
Jag får alltid en sims-period på sommaren, och då skulle jag kunna sitta dygnet runt och spela. Och oavsett vilken tid jag går och lägger mig så vaknar jag alltid samma tid, nästan exakt! Lite läskigt nästan. I flera veckor har jag vaknat ungefär tio över nio, igår OCH i förrgår vaknade jag 09:11, och idag vaknade jag 09:13. Och då har jag gått och lagt mig på helt varierade tider. Lite knepigt är det allt.

Något mer som är knepigt är att jag började gråta idag när jag hörde Hej hej Monica i P3 Musiks programdel Sommarplågan. Hej hej Monica var ju, som de flesta säkert minns, sommarplåga 2004 tillsammans med Ingen vill veta var du köpt din tröja.
Den sommaren alltså. Åh, vad jag saknar den sommaren. Det var nog den bästa sommaren hittills.

måndag 5 juli 2010

Hjärtslag

I fredags brände jag ihop en liten skiva till grillningen.
Den låter såhär och gör mig väldigt glad.

söndag 4 juli 2010

Åh den här småstan kommer ta livet av mig till slut

Jag känner för att dra iväg någonstans. Typ, New York eller Paris eller något sånt där sofistikerat. Eller Turkiet eller Spanien, och bli brun.
Fast Stockholm hade inte heller varit så tokigt.

Och på tal om Louise Ibland fattade jag inte förrän idag att det är Robert Smith som Lasse Lindh snackar om när han sjunger om Robert. Jag har ju fattat att titeln är kopplad till The Cure (Charlotte Sometimes), och så fattar jag självfallet att det är The Cure han snackar om när han säger att de brukade sitta på hennes rum och hångla och lyssna på Cure. Men jag har alltid undrat över hennes käre söte Robert som förstår henne, eftersom han såklart uttalar det Råbärt. Jag har funderat på om hon kanske var otrogen mot den här Robert, och var med jaget i låten, men idag när jag slog upp texten fattade jag ju direkt, när jag såg Robert skrivet.
Så dum man är ibland.

lördag 3 juli 2010

Lyckad kväll, igen

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll. Emelie, Yrsa och Ida kom hit för grillning. Det var rysligt trevligt, även om planen på att sitta ute sprack på grund av mygg. Men inomhus funkade också, och jag var väldigt glad!

Dessutom fick jag låna The Sims 2 Double Deluxe av Emelie, och då blev jag ännu gladare! Det funkade ett tag idag men sedan la det av, och jag vet inte riktigt varför. Förmodligen för att jag har laptop, men ja. Det sög lite, men jag hann åtminstone spela en stund.

fredag 2 juli 2010

You're in the army now

Woop, vilken vecka!
I måndags drog jag till Ulrica på pyjamasparty! Nästan i alla fall. När jag kom dit åt vi rotfruktsgratäng och rostbiff på deras totalt supersunderbara altan. Vi hängde där ute ett tag innan vi gick in och kikade på Twilight och New Moon. Vi tänkte friska upp minnet lite, eftersom vi skulle på midnattsvisningen av Eclipse på tisdagen.
Så, hela tisdagen gick i princip åt till att vänta på att klockan skulle bli nog mycket för att dra iväg till Mora, men under tiden bakade vi lite tårta, eftersom det var Ulricas födelsedag, spelade Trivial Pursuit från 1984, hade besök av Jonas och lite annat sånt där trevligt. Vid åtta drog vi iväg och köpte pizza på någon nyöppnad pizzeria. Riktigt god faktiskt, förutom att skinkan var i stora bitar, vilket är det värsta som finns. Anledningen till att man äter pizza är att man inte vill se vad det är man äter.
Vid halv elva tyckte vi i alla fall att det var dags att dra iväg, så det gjorde vi!
Och sen såg vi Eclipse.
Jissanes vilken film! Så mycket bättre än de andra två! Skådespelarna var så mycket bättre, actionscenerna var mycket bättre, alla känslor var mycket bättre, soundtracket passade så mycket bättre, allt var så mycket bättre!
Vid halv fyra var vi hemma. Vi kände oss inte särskilt trötta, så vi kokade te och satt på altanen till halv sex. Det var fruktansvärt mysigt. Hela dagen var super!
Onsdagen degade vi mest, och hängde på altanen förstås.
Det var tre sjukt härliga dagar, och allt var helt super. Jag borde nog göra sånt lite oftare, hänga med folk.


Men idag gjorde jag motsatsen. Jag har kollat nästan hela säsong två av How I met your mother idag, mest för att kunna ta bort det sedan och göra utrymme för The Sims. Jag har längtat efter The Sims 2 i flera dagar nu, och det dödar mig att jag inte äger det. Det hade dock varit ganska roligt att testa The Sims 3 också..