lördag 26 juni 2010

LunarStorm ja.

Det ösregnar ute och när jag skulle kika mitt konto på lunar, som jag har besökt 41 gånger sen augusti 2008, så möttes jag av detta.



Lite sorgligt faktiskt, men tanke på att man nästan växte upp där. Jag skaffade lunar 4 juni 2003, när jag var elva alltså. På den tiden hamnade det man själv skrivit på klotterplanket superlångt ner eftersom alla publicerade samtidigt, allt var publicerat samma minut. Nu är det sensate inlägget publicerat för fyra minuter sedan och det äldsta för två timmar sedan. Det var alltid minst tjugotusen online samtidigt, runt femtontusen på morgonen kanske. Tio imorse var det 177 online.
Egentligen är det inte så sorligt, men jag har alltid sådan hemsk separationsångest.
Snart försvinner bilddagboken med tror jag. Det hoppas jag.

fredag 25 juni 2010

Midsommar!

Idag har jag varit ungefär ett hallon ifrån att äta ihjäl mig. Jisses!
Här hemma har vi aldrig direkt firat midsommar, det har väl inte varit någon som haft orken, men i år tänkte jag som sagt dra till med en trerätters.
Kilade upp ur sängen klockan åtta och förberedde lite, men sedan blev det lugnt i någon timme. Men vid tolv blev det fart igen, eftersom vi skulle äta vid ett! Det blev ju inte riktigt enligt tidsplanen, men på ett ungefär.
Baguette med lax till förrätt, grillade kycklingspett med tzatziki och bulgur samt omelett med sparrisstuvning till varmrätt och fruktsallad med pannkakssirap till efterrätt.



Efter all mat gick jag, mamma och Lucas till hembygdsgården för nygammalt midsommarfirande. Nytt för i år var bröllop mellan Skinnarspelets Brus-Britta och Lustigs-Per. Det är lite pinsamt att erkänna som Malungsbo, men jag har aldrig i hela mitt liv sett Skinnarspelet. I år var det 900 förköpta biljetter, så med lite tur blir det av nästa år med. Då ska jag verkligen försöka ta mig dit och se det. Det vore skamligt att dö utan att ha sett det.
Efter "bröllopet" var det vanligt midsommarfirande med resning av midsommarstången och sedan lite dans och sång sådär. Jag har varit på hembygdsgården en enda gång under midsommar förut tror jag, haha. Men det var riktigt trevligt!
Jag älskar att se folk i malungsdräkter, det är så fint!




Meta Roos som Brus-Britta, Jan Åström som Lustigs-Per.

När vi hade knallat hem därifrån blev det midsommartårta! Utan jordgubbar dock, eftersom de var skamligt dyra. Jag dekorerade med hallon och björnbär istället, som är mycket godare!

Och nu är jag helt slut!

torsdag 24 juni 2010

Äventyraren i farten igen.

Igår blev ett nytt äventyr avklarat då vi drog till Mora.
David skulle fixa pass och Maritha skulle på lasarettet så vi åkte tillsammans. Allt det där gick ju väldigt fort, så efter det drog vi till Viola och hälsade på och sedan blev det diverse lågprisaffärer. Jag blir som tokig i lågprisaffärer.
Jag älskar allt som är billigt. Fast det blir väl så när man inte är så rik!
Jag hittade i alla fall en Johnny Cash-skiva för sextio kronor som jag ändå hade tänkt köpa, och supersöta cola-flaskor!
Ni hör ju själva att det var en bra dag, och det var dessutom hur varmt som helst, så humöret var definitivt på topp.




Finaste strösslet.



Maritha har fina djur.

Idag har det varit lite sämre med humöret. Slängde ihop en tårtbotten på förmiddagen och hängde lite tvätt, och så långt höll sig humöret stabilt. På eftermiddagen skulle jag och mamma följa med mormor och Iris, och då hängde humöret inte alls med i svängarna. Att handla med en nittioåring och en nittioettåring, och den ena är blind och den andra är döv, är ingen hit om man inte har ätit på hela dagen.
Helt slut i huvudet är jag nu, och all ork är borta. Att det ryktas om regn imorgon gör inte saken bättre alls eftersom jag planerat en trerättersmiddag och kubbspel och lite sådant roligt som kräver sol.
Usch, nu ska jag planera klart morgondagen och sedan ska jag definitivt sova!

tisdag 22 juni 2010

Trötter

Jag känner för att städa rummet till Simon & Garfunkel, men jag är så rysligt trött!
Jag har varit det hela dagen, av någon anledning.
Jag skulle upp åtta imorse för att åka till körskolan med Sanne och plugga teori, men jag tog mig inte upp förrän tio vilket innebar att vi bara hann vara där i en timme. Och nu efter att jag lagat mat ligger jag däckad i sängen.
Jag förstår inte vad det är för fel.

Receptet!

Jag insåg precis att jag missat att länka receptet till brödet.
Här finns det alltså, men man måste bli medlem. Det är dock väldigt värt det.

My heart is beating like a jungle drum

Jag tycker för övrigt väldigt mycket om den här låten, och ännu mer om videon.

Busigt!

Jag hinner med en del om dagarna nuförtiden.
Alltså, om man jämför med andra sommarlov. Nu gör jag faktiskt något överhuvudtaget, sånt var väldigt sällsynt förr.

Idag har jag till exempel hunnit tvätta lite kläder, laga mat tills mamma kom hem, äta glass på Glassgården med mamma, David och Lucas, hänga på biblioteket och låna nya böcker, promenera med mamma för att hämta min cykel och baka bröd. Städningen har jag dock inte kommit någonstans med, men det är ju många dagar kvar på veckan!

Brödbaket var nog det bästa på hela dagen. Det var några veckor sedan jag bakade matbröd nu, vilket är väldigt synd med tanke på hur enkelt och gott det är. Det är helt tokigt enkelt faktiskt, och receptet finns här. Ni ser ju själva hur busenkelt det är. Ni borde testa!


Jag kikade lite på film också, samtidigt som jag åt brödet med marmelad och ost. Prinsessa blev det, som jag har tänkt se ett bra tag. Den var inte så himla bra, faktiskt. Men brödet var gott!

söndag 20 juni 2010

The return of Paramore



Ja, det är nog bäst att ni kommer tillbaka..

Förlust, igen.

Fint, Paramore står på Red Stage just nu, på Pier Pressure, och jag är absolut inte där.
Det suger till och med mer än årets betyg. Om jag ändå hade lyckats se dem förra året hade det varit en sak, men nu missar jag dem för andra gången!
Kan ni ens föreställa er hur fruktansvärt värdelöst det är?

För att inte tänka på min Paramoreförlust idag har jag hängt hos mormor som har sin syster från Stockholm på besök. Två kruttanter på 91 resp. 90 år. Det är inte illa pinkat.
Vi fick ett lass med godis och hundra kronor var av Iris. Jag förstår inte riktigt varför hon envisas med att vara så generös när vi inte förtjänar det.

Nick Drake

Nick Drake alltså. Så fantastisk.
Han skulle ha fyllt 62 igår (den nittonde alltså).
Det är så sorgligt att han dog då han var så genial.

lördag 19 juni 2010

Roligt

Bara två MVG:n i tvåan. Det suger stenhårt.

fredag 18 juni 2010

Mormordag!

Det har varit en rätt fin dag, trots dåligt väder.
Handlade lite och hängde på biblioteket med mamma och Lucas först, och sedan kom mormor på besök!
Hon, jag och Lucas spelade lite Yatzy, och hon vann två av tre gånger. Hon är så bra, min mormor.
Och jag läste en ganska bra bok. Känslan av att hoppa hette den, skriven av Ingrid Olsson. Så då vet ni!

Jag har för övrigt fortfarande inte lyckats städa mitt rum, trots att jag sagt i flera veckor nu att jag ska. Och inte har jag tvättat heller. Och inte gjort någon skoluppgift..
Nä, nästa vecka måste jag nog ta tag i mitt liv.

Lasse Åberg

Det blev Sällskapsresan, precis som sist vi kikade på film hos henne.
Och jag måste ju säga, Lasse Åberg. Lasse Åberg. Helt fantastisk är han.
Man skulle ha honom som morfar eller morbror eller något. Det hade varit fint.
Man kunde ju åtminstone ha fått funnits under 1987.

torsdag 17 juni 2010

Myskväll för tredje kvällen i rad.

Åh, det blir äventyr ikväll med!
Eller ja, supermyskväll i alla fall!

Ida har nämligen hus och lillstuga för sig själv, så jag drar dit och kikar film! Det var ett tag sen vi myste hemma där, så det blir sjukt trevligt!
Om jag har tid sover jag nog där kanske, men vi får se hur det blir med det.

Åh, nu är jag pepp!

Söto



Emelie och jag diskuterar om det är läskigt eller ej att ha löss.

Lyckad kväll

Igår kväll drog jag till Natalie för att grila med henne, Sandra och Ida. Det var super! Men myggen förstörde en hel del, så till slut gick vi in och kikade på Sommaren med Göran istället. Den filmen funkar alltid. Fruktansvärt bra är den!


Och så fick jag klappa hamster! Åh vad glad jag blev! En dvärghamster var det till och med, och de är så söta och mjukamjuka så jag dör! Jag vill ha en egen.

Idag borde jag städa rummet, men jag tror inte jag har ork till det. Jag vill hitta på roliga saker! Men jag har så dålig fantasi, så jag kan lika gärna ta itu med rummet.

onsdag 16 juni 2010

Livets problem och ickeproblem

Idag har varit en fin dag, hittills. Sol, gräs, bok och musik. Jag tycker om sånt.
Trots att jag fick sommarlov nyss känns det som att det är så lite tid kvar, så att jag liksom måste skynda mig att tycka om det. Och det är ju både bra och dåligt.
Stod i köket en sväng när jag lagade mat och höll nästan på att komma på lösningen på alla livets problem, men så tappade jag tråden och alltihop försvann. Är det inte typiskt?

Oh, it's what you do to me



Alltså, de där läpparna påminner så mycket om några andra läppar.

måndag 14 juni 2010

Nagellack är mina bästa vänner

Hela dagen igår trixade jag med Photoshop, och idag gjorde jag provet. Jag lyckades utan handledning (hoppade över en uppgift som var lite knivig) så jag fick mig ett vg i kursen! Inte alls illa pinkat eftersom jag väldigt nyss påbörjade kursen och bara lyckades ta mig igenom halva boken. Jag är sjukt nöjd.
Direkt efter provet drog jag och Ida iväg till Mora för att hälsa på hennes farmor och hänga lite på stan. Jag hittade två urfina nagellack som jag tänkt köpa några gånger nu, men det har aldrig blivit av. Så idag slog jag till!

Nu ska jag skynda mig att städa rummet så jag får testa ett av lacken sen, hihi!

söndag 13 juni 2010

Marlboro fresh



Det här är något av det roligaste jag har sett.
Borde inte det vara falsk marknadsföring eller något?

lördag 12 juni 2010

Student och bowling


Bowling, originally uploaded by IttyBittyMyMy.

Igår tog några av mina bästa vänner studenten, vilket gav mig väldigt lite tid att skriva. Ingen tid alls faktiskt.
Först var det Lucas skolavslutning, sedan fika med familjen, sedan fortsatte det med studenter i grönlandsparken, studentmiddag hos Ulrica, studentmiddag hos Mathilda, leta efter outfit hos Yrsa, hem och fixa, förfest hos Yrsa och sedan Manhattan. Dagen var riktigt trevlig, kvällen med, åtminstone hos Yrsa. Manhattan var ingen höjdare, men det var mest för att jag var så himla fruktansvärt trött så jag knappt kunde stå på benen.
Rätt bra dag ändå, allt som allt.

Denna helg hälsar mamma på hos mormor, så vi fyra som är kvar hemma tänkte hitta på något roligt tillsammans. Picnic i Sälen var högst upp på listan, men på grund av regnet drog vi iväg och bowlade istället. Jag har inte bowlat på tre år tror jag, så det gick inte så jättebra men det var fruktansvärt roligt. Jag kom sist, men bara ett poäng under David, och 15 poäng under pappa som vann. Inte så pjåkigt ändå.

Religion och media skickade jag in idag också, men det blev värdelöst. Och på måndag har jag prov i Photoshop, en kurs jag inte börjat med förrän idag. Roligt! Så den sitter jag med nu, tillsammans med En Prinsessans Dagbok. Skojigt.

torsdag 10 juni 2010

Summer never seemed to come along and when it did it felt all wrong.


Summer sky
Originally uploaded by Cuba Gallery - www.cubagallery.co.nz

Puh, äntligen sommarlov. Eller ja, egentligen inte, men jag har haft avslutning nu i alla fall.
De senaste dagarna har jag pluggat som sjutton och det kommer jag fortsätta med till på måndag då jag har mitt sista prov, och sedan har jag tolv uppgifter under resten av sommaren. Inte så mycket sommarlov alltså.
Dessutom är allt annat upp och ner och ut och in och jag vet snart inte vart jag ska ta vägen. Men livet rullar ju på ändå, oavsett om man hänger med eller inte!

Lite skönt är det ändå att det äntligen är lov, så jag och några till firade det med glass, och sedan pizza med Yrsa, Linnea och Emil. Det var fint!

måndag 7 juni 2010

MTV och Hare Krishna

Åh vad irriterande.
I helgen var det, som de flesta säkert vet, MTV Movie Awards. Kom jag ihåg det? Nej.
Fruktansvärt irriterande faktiskt, jag gillar MTVs galor. Jaja, vad gör det om hundra år?

Vad som faktiskt spelar roll om kanske till och med hundra år, är mitt betyg. Det ser kanske inte så väldigt ljust ut i så många ämnen tycker jag, men jag har åtminstone bättrat på mina chanser litelite kanske i religion. Jag lyckades nämligen skicka in mitt arbete om Hare Krishna TJUGO MINUTER innan inlämningstiden var ute. Där ser man, undrens tid är icke förbi! Sen vet jag ju inte hur bra/dåligt arbetet var, men jag lyckades i alla fall få in det och jag tyckte själv att jag hade tagit med det mesta av det som skulle vara med.
Jag har dock en uppgift kvar att lämna in i religion innan kursen är helt klar, och den tänker jag skriva ihop nu!

Godnatt!

söndag 6 juni 2010

Nationaldag

Nationaldag idag alltså. Jag har nog aldrig någonsin firat nationaldagen tror jag, men idag tänkte vi, dagen till ära, grilla.
Såhär fint var det:








Vi solade och grillade och hängde vid vattnet. Det var sjukt varmt, vilket var ganska perfekt. När vi skulle åka började det regna och sedan åskade det. Tajming.

Hela kvällen har jag suttit med Hare Krishna-uppsatsen som ska vara klar imorgon. Jag har inte skrivit någonting. Det går verkligen inte. Och jag har en till religionsuppgift som också måste vara klar imorgon. Roligt!

Godnatt!
Följ min blogg med bloglovin

Välkommen


godis
Originally uploaded by evelinamarina
Ja, jag kanske borde säga välkommen. Förra inlägget var lite av utfyllnad, för att besökare inte skulle komma till en helt tom blogg, då jag dirigerat er hit från min gamla.

För både gamla och nya läsare kan jag ju berätta lite om mina tankar kring denna blogg.
Anledningen till att det blev en ny var delvis att jag tröttnat på den gamla. Egentligen bara designen, som jag faktiskt höll på att ändra, men när jag skapade denna blogg insåg jag att jag faktiskt var trött på hela förra bloggen. Så nu är jag här!
Jag tänker försöka hålla lite muntrare ton i denna blogg, och kanske ha lite fler bilder, men jag lovar ingenting. Om jag känner mig själv rätt är jag alldeles för mycket pessimist för att vara glad någon längre stund. Men man kan alltid försöka!

Så mycket mer har jag inte tid att säga, men ni lär märka vad som blir av denna blogg!

Konservativ nybörjare

Nu har jag, efter två år på blogg.se, lyckats byta till blogspot.
Rätt stor grej för mig som är lite av en konservatist ibland.

Jag hoppas att jag slipper bli besviken.